|
Domykanie i otwieranie szyb jednym naciścięciem |
| Autor |
Wiadomość |
Tom [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Lis 2006|, 2006 20:31 Domykanie i otwieranie szyb jednym naciścięciem
|
|
|
Wybaczcie jeśli temat był a ja przeoczyłem.
Zaprogramowałem otwieranie i zamykanie szyby wg schematu: Otworzyć, przytrzymać 3 sek, zamknąć, przytrzymać 3 sek. Po tej operacji po jednokrotnym naciśnięciu guzika szyba jedzie w dół, drugie naciśnięcie zatrzymuje. W górę tak samo. Sęk w tym że to działa tylko na szybie kierowcy. Pozostałe otwierają się za jednym naciśnięciem ale zamykać się nie chcą za cholerę. Trzeba dusić guzik. Może ktoś wie jak to zrobić aby wszystkie szyby działały zarówno w dół jak i w górę? |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |21 Lis 2006|, 2006 20:49
|
|
|
| Tom napisał/a: | | ale zamykać się nie chcą za cholerę. |
I prawidłowo - to po to, żebyś żonie ręki szybką nie obciął
Tylko szyba kierowcy ma czujnik przeciążeniowy, zabezpieczający przed przycięciem. |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
krzyhoo
FST Member

Auto: Foguar
|
Wysłany: |22 Lis 2006|, 2006 07:54
|
|
|
Ja tez sie zabawilem w programowanie, wszytstkie zjezdzaja w dol elegancko, niestety kierowcy w gore nie pojdzie bez przytrzymania - za co mam sie wziac zeby to poprawic? |
_________________ były:
Milka 95' 2.0 16V sedan
Black Betty 90' 2.0 DOHC sedan
Taunus 82' 1.6 w automacie
------------------- |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Lis 2006|, 2006 09:33
|
|
|
Witam! Wymienic moduly sterowania. Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
krzyhoo
FST Member

Auto: Foguar
|
Wysłany: |22 Lis 2006|, 2006 09:59
|
|
|
| Stefan napisał/a: | | Wymienic moduly sterowania |
az tak mnie to nie irytuje a tak z ciekawosci bo moze tez to jest z tym zwiazane - kiedy domykam szybki z kluczyka to musze przytrzymac kluczyk w pozycji zamykanie aby zamknac do konca - jesli puszcze szyba sie zatrzymuje - czy domykanie powinno dzialac tez na jednorazowe przekrecenie kluczyka, bez przytrzymywania? |
_________________ były:
Milka 95' 2.0 16V sedan
Black Betty 90' 2.0 DOHC sedan
Taunus 82' 1.6 w automacie
------------------- |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Lis 2006|, 2006 10:09
|
|
|
Witam! Mam podobny problem i z tego co mi wiadomo po 95 r byly inne(podobno wystarczy wymienic-insatalacja-wtyczki-pasuja) moduly domykania.Mialem w swoich rekach auto(98r) w ktorym Z PILOTA realizowane bylo domykanie szyb i dachu.Mozliwe ze jest to zwiazane z przeprogramowaniem"modulu komfort". Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
|
|