|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
regulacja registera wieloryb |
| Autor |
Wiadomość |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |16 Sie 2006|, 2006 16:06
|
|
|
Rafał A.(antek), w DOHC owszem masz kawał drogi do miksera - ale w V6 niestety a może i stety tak nie jest i tu zazwyczaj konieczna jest lekka zmiana w dolocie bo zdmuchnąć lubi - na Blosie nie występuje problem bo BLOS się ze spadkiem obrotów zamyka więc nie ma czego zdmuchiwać |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
megalith [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Sie 2006|, 2006 19:21
|
|
|
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | Dodatkowo system zmiennej pojemnosci dolotu robi małe zamieszanie. |
Małe? Ostatnio próbowałem to ustawić (przypadkiem wpadłem do warsztatu na zakupy a chłopaki krętolili prawie przy wielorybku). Żem się napocił, a i tak zadowolony nie byłem.
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | Blos wyrabia to czemu ma nie wyrobic krokowka. |
No bo jakby wyrabiała tobyśmy nie byli w sekcie Blosowców |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Sie 2006|, 2006 20:40
|
|
|
Witam! | megalith napisał/a: | | Blos wyrabia to czemu ma nie wyrobic krokowka. | -miedzy "krokowka" a mieszalnikiem (mikserem) jest jeszcze 20-30 cm przewodu(weza).powoduje to dodatkowa "bezwladnosc" ukladu.Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
WTOM [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Wrz 2006|, 2006 11:47
|
|
|
- po pierwsze zmienny dolot podczas pracy na gazie w 2.0i 16v ma być odcięty zaworkiem!
- po drugie wystarczy jeden register na lewej przepustnicy w celu przydławienie mieszanki bo inne są podciśnienia w każdym z dolotów w zakresie niskich obrotów.
bez tego silnik wkręca się gównianie na obroty (nie pali na wszystkie gary) i w zakresie 2000-3000 obr nie ciągnie pod obciążeniem. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |