|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
ew. przełożenie kolektorów ssących w Cossi |
| Autor |
Wiadomość |
marcin_o1 [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Cze 2006|, 2006 01:38
|
|
|
| Mając na mysli patent chodziło mi o to kolanko z mixerem. W silniku B0B jest plastikowa rurka doprowadzająca powietrze do przepustnicy. Nie mogę sobie uzmysłowić w którym miejscu chesz założyć to kolanko bo ilość manewrów jest ograniczona ze względu na kształt tej rury z jednej strony w kształcie przepustnicy, z drugiej owal a kolanko jest- fakt ale spłaszczone na owal. Moim zdaniem mixer można zamontować w czymś co da się połączyć z tą owalną plastikową rurą a następnie upchnąć rezonator i filtr, albo zmodyfikować dolot ucinając tą rurę kilka centymetrów za przepustnicą, założyć na nią rurę siedemdziesiątkę i dopiero faktycznie jest możliwość założenia jakiegoś kolanka z mixerem. Jeśli dobrze pamietam to B0A miał prosty dolot rurę siedemdziesiątkę i nie było problemu z montażem mixera. |
|
|
|
 |
Wodzu! [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Cze 2006|, 2006 02:02
|
|
|
Zerknij na to:
http://marskomp.net/scorpio/kosi
O to owalne kolanko mi chodziło. Bez problemu wspawali mi w nie 2 miksery. W BOB jest ono plastikowe i dlatego wpadłem na pomysł zamiany. |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Cze 2006|, 2006 08:40
|
|
|
To sie tak latwo nie da, przepustnice w BOB sa glebiej osadzone, mniej wiecej na srodku silnika.
Zobacz TUTAJ |
|
|
|
 |
marcin_o1 [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Cze 2006|, 2006 12:31
|
|
|
| Właśnie kolega bigdaaddy ma troche racji - moje obawy to połączenie plastikowej rurki z tym metalowym kolankiem może być to kłopotliwe ale nie do niewykonaia. Oglądałem fotkę z silnikiem którą zamieściłeś - to o takie klanko chodzi - od tegp silnika?. Nie mogę natomiast zrozumieć o jakich dwu mixerach wspawanych w to kolano mowa. |
|
|
|
 |
Wodzu! [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Cze 2006|, 2006 14:37
|
|
|
W takim owalnym kolanku mam wspawane 2 miksery obok siebie.
W BOB też jest takie kolanko, tylko plastikowe. Chodzi o przełożenie kolanek. (w pierwotnej wersji chciałem przekładać kolanko razem z całym kolektorem) |
| Ostatnio zmieniony przez Wodzu! |20 Cze 2006|, 2006 14:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
marcin_o1 [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Cze 2006|, 2006 18:59
|
|
|
Witam
Co maja dawać te dwa mixery skoro tak naprawdę wystarczy jeden? |
|
|
|
 |
Wodzu! [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Cze 2006|, 2006 08:02
|
|
|
| Ponieważ przekrój tego kolanka nie jest okrągły cieżko by było zamontować jeden mikser. Pod ten owalny kształt kolanka pasują idealnie 2 miksery obok siebie. |
|
|
|
 |
marcin_o1 [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Cze 2006|, 2006 23:14
|
|
|
ok. to dobry pomysł -ale jak sprawa z podpieciem gazu do mixerów - zapewne dwa oddzielne rurki spięte rtójnikiem?
Moja propozycja to obfotografuj to, podaj dokładnie wymiary mixerów a przynajmniej ich wewnętrzne średnice - to będzie dla potomnych - a można pomyśleć jak wmontować ekir mixery w owal ale w plastiku. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |