|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Tarcze a klocki. |
| Autor |
Wiadomość |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |5 Cze 2006|, 2006 20:59
|
|
|
| no i potrzebujesz taki co jest na foto po lewo, czyli od przejsciówki badz mk3 oczaty |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
olo [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Pinio [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2006|, 2006 10:17
|
|
|
| A w tym miejscu gdzie jest reczny to nie powinno byc zaluzi,czy cos w tym stylu. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |6 Cze 2006|, 2006 11:57
|
|
|
| Pinio napisał/a: | | A w tym miejscu gdzie jest reczny to nie powinno byc zaluzi,czy cos w tym stylu. | oczywiście, że powinna. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
olo [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2006|, 2006 12:06
|
|
|
| mialem brac ten podlokietnik ale nie ma miejsc na przyciski grzania foteli, a wycinac dziur mi sie nie chce, znajde sobie taki co ma. Pinio trzeba sie do goscia zwrocic zeby komplet dal bo ma. |
|
|
|
 |
spodlaski [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2006|, 2006 19:06
|
|
|
| witam, wymienilem wczoraj tarcze i okladziny, myslalem, ze wszystko jest ok, a tu sie okazuje ze tarcze sie grzeja tak ze nawet zaczelo troche smierdziec jakby topionym plastykiem. Czy ktos mi moze podpowiedziec co moze byc tego przyczyną i jak to naprawic?? z gory dzieki!! |
|
|
|
 |
Pinio [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2006|, 2006 19:16
|
|
|
| olo napisał/a: | | Pinio trzeba sie do goscia zwrocic zeby komplet dal bo ma |
Gosciu jak narazie zapadl sie podziemie,nic niechce odpisywac.widocznie zapracowany pierun jest. |
|
|
|
 |
Adam73
603-820-181

Auto: Mk2 1992 2.0 DOHC,manual,Ghia lift. + LPG
Pomógł: 15 razy Wiek: 53 Dołączył: 23 Kwi 2006 Skąd: Zgierz EZG
|
Wysłany: |6 Cze 2006|, 2006 19:20
|
|
|
| spodlaski napisał/a: | | wymienilem wczoraj tarcze i okladziny, myslalem, ze wszystko jest ok, a tu sie okazuje ze tarcze sie grzeja tak ze nawet zaczelo troche smierdziec jakby topionym plastykiem | Tarcze są pokryte specjalnym smarem żeby nie skorodowały,może nie był ten smar zmyty przed wymianom.A grzejom sie ,bo jeszcze sie nie dotarły. |
_________________ Było:
Tarpan 237 -79r.
Dacia1310-86r.
Opel Kadett 1.6D- 89r.
Vw transp.T2 -80r.
Scorpio Mk1 -91r./2.0 DOHC |
|
|
|
 |
spodlaski [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Cze 2006|, 2006 21:54
|
|
|
no zeczywiscie nie zmylem smaru, ale juz sie tak nie grzeja wiec chyba bedzie ok,dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam |
|
|
|
 |
creeping
Mariusz

Auto: MKII'92 2.0DOHC-8V-KOMBI-lpg Lovato+BLOS
|
Wysłany: |14 Cze 2006|, 2006 00:00
|
|
|
| Zakupilem sobie nowe tarcze Delphi na tyl do mojego kombi i jedna tarcza ma uszczerbek - www.creeping.republika.pl/tarcza.jpg - jak myslicie moze miec to wplyw na uzytkowanie tarczy? Od tego wyszczerbienia do brzegu jest okolo 1 mm - czyli akurat tyle kiedy nalezy wymieniac tarcze. Jakbym kupil w sklepie u siebie w miescie to by nie bylo problemu od razu bym wymienil, ale ze za nic nie moglem dostac takich tarcz-nawet jesli kolesiom w sklepach mowilem ze Delphi produkuje takowe(strasznie odradzali - ze kiepska firma)-jak znalezli innych producentow to nastepnego dnia przychodzily na cztery otwory do scorpio II - albo kazali mi kupowac niewentylowane i nowe zaciski(chociaz chyba wystarczyloby wymienic same jarzma),a wiec musialem kupic przez allegro i nie bardzo mi sie chce bawic w odsylanie i potem czekanie, chociaz sprzedajacy zapewnil ze nie ma problemu z wymiana i ze ta wada tez nie powinna miec wplywu na uzytkowanie-po komentarzach mozna wywnioskowac ze raczej uczciwa firma: http://moto.allegro.pl/show_user.php?uid=3008823 . |
_________________ http://img242.imageshack....dscn2118ju0.jpg |
|
|
|
 |
Tlukas [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Cze 2006|, 2006 08:38
|
|
|
| A ile Cię te tarcze kosztowały? Jaką one mają średnicę 253mm? bo nie wiedzaiłem że Delphi robi wentylowane na 5 otworów. Szukałem takich tarcz chyba z poł roku aż w końcu znalałem sklep, w którym kolesie znają się na rzeczy i okazało się że polska MIKODA robi takie tarcze na zamówienie (świetna jakość polecam!). Zapłaciłem po 120zł/szt. A co do tego odprysku jeśli jest taka możliwosć to na Twoim miejscu bym je reklamował. Pozdro. |
|
|
|
 |
megalith [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Cze 2006|, 2006 09:22
|
|
|
| creeping napisał/a: | | jak myslicie moze miec to wplyw na uzytkowanie tarczy? |
1. Na bank będzie biła.
2. Jak klocek trochę zje tarczy, to pewnie pęknie. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |14 Cze 2006|, 2006 09:53
|
|
|
| megalith napisał/a: | | 1. Na bank będzie biła. | no niekoniecznie - ale faktycznie pęknąć może. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
creeping
Mariusz

Auto: MKII'92 2.0DOHC-8V-KOMBI-lpg Lovato+BLOS
|
Wysłany: |14 Cze 2006|, 2006 10:41
|
|
|
| Tlukas napisał/a: | | A ile Cię te tarcze kosztowały? Jaką one mają średnicę 253mm? |
Tarcze kosztowały 97 zl sztuka + przesyłka 16, razem wyszlo 210 pln, a rozmiary jak orginalne 253-srednica, 20-grubosc, oznaczenie Delphi BG 3585. Co dziwne raz koles w jednym ze sklepow znalazl w katalogu delphi wlasnie z tym oznaczeniem-zadzwonil gdziestam pewnie do jakiejs hurtowni i powiedzial mi cene 250 zl sztuka.
| Cytat: | 1. Na bank będzie biła.
2. Jak klocek trochę zje tarczy, to pewnie pęknie. |
Wlasnie sie zastanawiam czy sie tak musi stac ze peknie bo w tarczach na przodzie mam kanaliki fyfrezowane orginalnie (pokazujace kiedy tarcza do wymiany) i mniej wiecej w glab odlewu tyle samo sie wrzynaja co ten odprysk, a co do bicia to juz kwestia tego czy to bedzie mialo wpyw na to ze sie pokrzywia, bo jezeli tokarz w fabryce je dobrze wytoczyl to sa raczej proste i mieszcza sie w normach bicia. No ale wlasnie z takim czyms nie wiadomo do konca co moze sie stac, ale jest rok gwarancji na nie i jakby cos sie zrobilo nieladnego w tym czasie to bez problemu moge je odeslac, gorzej jak za poltora roku sie cos zrobi. |
_________________ http://img242.imageshack....dscn2118ju0.jpg |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Cze 2006|, 2006 11:00
|
|
|
milo poczytac,ze tarcze mikody sa po 120 zl sztuka. ciekawe po ile u mnie beda bo musze takie kupic ale jakos nigdy mi kasy nie starczalo i pozatym balem sie o cene no i nie wiedzialem,ze mikoda je robi bo delphi po ,moich malych krzywych po toczeniu pekajacych 260mm juz nigdy nie kupie. uraz do firmy pozostal na zawsze. podobno mikoda jest gorsza tylko nie wiem skad ta opinia moze od tych co jej nie mieli ale sprawdze niedlugo. tylko czy tyl wentylowany tez sie wam gnie??
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |