|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Problem podczas jazdy - chyba elektryka |
| Autor |
Wiadomość |
Adimo [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Mar 2006|, 2006 13:55 Problem podczas jazdy - chyba elektryka
|
|
|
Witam Wszystkich, bardzo proszę o pomoc
Od kilku tygodni podszas jazdy, nie zawsze, obroty silnika spadają prawie do zera, silnik jednak nie gaśnie, natomiast gaśnie wszystko w przełączniku benzyna-gaz. gdy puszcze gaz, i dodam ponownie, obroty wracają na swe miejsce, zapala się przełącznik benzyna-gaz, z tym że jade na benzynie, probowałem jechać na benzynie, ale dzieje się to samo, nie mam pojęcia co jest powodem.
Czy ktoś może mi pomóc.
Pozdrawiam
Adimo |
|
|
|
 |
irek
Member 021

Auto: Peugeot 508 2012r. sedan hybryd4 200 kucy
Pomógł: 30 razy Wiek: 48 Dołączył: 04 Maj 2004 Skąd: Rybnik/Głub.
|
Wysłany: |4 Mar 2006|, 2006 15:22
|
|
|
| a nie sypie Ci się czasem centralka z gazu, bo objawy mogą wskazywać na jej świrowanie |
_________________ Ford Ranger Wildtrak 2020
Peugeot 508 2.0 Hybryd4
Fiat Sedici 2.0 MultiJet 4x4
Mundek 99r. 2.5 V6 sedan
był
Pacifica 2006 3.5 V6 4x4 |
|
|
|
 |
Adimo [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Mar 2006|, 2006 15:58
|
|
|
Być może, ale byłem na badaniu i regulacji gazu, wszystko gra, tagże podłączałem się do kompa, były 2 błedy, odnośnie cewki, chyba numer 36, lub 39 nie pamiętam.
Nie dzieje się tak zawszsze, czasami przejade nawet 50km i nic, a na następnym kilometrze 2-3 razy tak się dzieje, i znowu nic przez jakiś czas, i tak w kółko. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |6 Mar 2006|, 2006 09:57
|
|
|
| oblukaj dokładnie centralkę od gazu. ewentualnie immobiliser - jeśli takowy posiadasz. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Adimo [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Mar 2006|, 2006 16:28
|
|
|
| Jak można sprawdzić centralkie od gazu, i immobliser, czy sa jakieś sposoby na to. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |8 Mar 2006|, 2006 20:00
|
|
|
| Cytat: | | Jak można sprawdzić centralkie od gazu |
rozebrać i oblukać czy nie ma jakichś zimnych lutów. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
maca_maca [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Mar 2006|, 2006 08:25
|
|
|
| Struna napisał/a: | | rozebrać i oblukać czy nie ma jakichś zimnych lutów. |
ja miałem troszkę inne zjawiska oprócz buczenia i wyłączanie się LPG w trakcie jazdy na LPG (oznacza że nie ma przejścia lub styku na kalbach pod machą) miałem faktycznie takie zjawisko że czasem samo mi się przełączało albo gasły all lapki ale nie mogłem jechac dalej. czyli było tak że jade (często na wybojach) i centralka gaśnie ale LPG się nie wyłącza. Dziwne okazało się zę do przełącznika wchodzi (umnie w kazdym razie) gruby czerowny kabelek i on się trochę obluzował i trzeba było go mocno dociśnąć do kostki i teraz hula całkiem nieźle
pozdro
Marcin |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |