|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Trzeszczace zawieszenie |
| Autor |
Wiadomość |
Mattai [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Cze 2006|, 2006 09:40 Trzeszczace zawieszenie
|
|
|
Wiem ze tama byl kilka razy sygnalizowany...ale wydaje mi sie ze niekonkretne..przynajmniej takich nie znalazlem.
Cgcialbym poznac przyczyne trzeszczenia wachaczy i jak temu zapobiegac ( temat naszych doskonalych ulic pomine ), jak ewentualnie radzic sobie z naprawa i gdze mozna kupic czesci ...podejrzewam ze zamo zamrowanie niewiele daje...
Dzieki za insformacje |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Cze 2006|, 2006 09:49
|
|
|
| Mattai napisał/a: | | niekonkretne |
| Mattai napisał/a: | | Cgcialbym |
| Mattai napisał/a: | | zamo zamrowanie |
| Mattai napisał/a: | | insformacje |
No kolego, to zes popłynął, nawet cieżko zrozumiec o co chodzi, szczególnie w ostatnim zdaniu.
Co do trzeszczenia to gumy w wahaczach trzeszczą lub na drażku stabilizacyjnym. Do wymiany prawdopodobnie. |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Pomógł: 22 razy Wiek: 41 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: |17 Cze 2006|, 2006 09:52
|
|
|
no połynąłeś niesamowicie, weź to napisz jeszcze raz, powoli i z uwagą.
i popraw profil, wpisz silnik, skrzynie, nadwozie, czy lpg czy nie |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
tereszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Cze 2006|, 2006 10:00
|
|
|
poprosze kod do tego szyfru!!! D
Mi kiedys te gumy na wachaczu piszczaley- skrzypialy to je wd-40 psiknalem i bylo ok. |
|
|
|
 |
Mattai [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Cze 2006|, 2006 10:13
|
|
|
Najmocniej przepraszam...poranek za ciezki
"
Wiem ze temat byl kilka razy sygnalizowany...ale wydaje mi sie ze niekonkretne..przynajmniej takich nie znalazlem.
Chcialbym poznac przyczyne trzeszczenia wachaczy i jak temu zapobiegac ( temat naszych doskonalych ulic pomine ), jak ewentualnie radzic sobie z naprawa i gdze mozna kupic czesci ...podejrzewam ze samo zasmrowanie niewiele daje...
Dzieki za informacje
"
Nakilku forach znalazlem wzmianki ze wlasnie ten wd40 to raczej czysci i wyplukuje resztki tego co tam mialo wczesniej byc
Jest w koncu na bazie nafty, wiec smarowanie to raczej za dobre nie jest
Moje autko ma troszke latek bo to rocznik 86, wiec stal nie jest juz tak w dobrym stanie jak kiedys...wiec chyba mi pozostaje wymiana tych gumek....
Ktore to, podejrzewam powoduja luzy i rozumiem ze wachacz przesowa sie po osi powodujac skrzypienia? Prosze o poprawienie mnie jak sie myle |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Cze 2006|, 2006 10:25
|
|
|
| Mattai napisał/a: | Moje autko ma troszke latek bo to rocznik 86, wiec stal nie jest juz tak w dobrym stanie jak kiedys...wiec chyba mi pozostaje wymiana tych gumek....
Ktore to, podejrzewam powoduja luzy i rozumiem ze wachacz przesowa sie po osi powodujac skrzypienia? Prosze o poprawienie mnie jak sie myle |
Prawdopodobnie sa do wymiany, nie kosztują dużo. Pamiętaj też o prawidlowym montażu i skręceniu wszystkiego dopiero jak samochód stoi na kołach. Czyli składasz wszystko, lekko skręcasz, zrzucasz samochod z lewarka, kilka bujnięć budą i dopiero dokręcasz. |
|
|
|
 |
Mattai [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Cze 2006|, 2006 10:29
|
|
|
Dobrze wiedziec, a gdzie takie klesmeta mozna kupic i jakie marki polecacie....
Bo z tego co widze to zaczyna sie problem z oryginalnymi czesciami |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Cze 2006|, 2006 11:08
|
|
|
moze masz wyrobione tez te gumy co trzymaja stabilizator przy budzie. ale koszt takiej gumy to z tego co pamietam na allegro 17,50 za sztuke. czyli lacznie z gumami stabilizator wahacz w czesciach spokojnie starczy ci 60 zl a robota?? no nawet ja to umiem zrobic wiec musi byc bardzo prosta... chociaz mam to tez do wymiany i robic sam nie bede bo mi sie nie chce tym razem wiec dam do zrobienia za jakies 50 zl calosc.
pozdrawiam
maciek
ps wedlug mnie potrzebujesz to:
http://www.allegro.pl/ite...atora_ford.html
i napewno to :
http://www.allegro.pl/ite...corpio_164.html
[ Dodano: 2006-06-17, 11:09 ]
gumy stabilizator buda zmienia sie chyba raz w zyciu a te stabilizator wahacz zalezy ile sie jezdzi no ale licze ze 1 raz na rok to minimum a czasami nawet 2 razy w roku to za malo |
|
|
|
 |
Mattai [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Cze 2006|, 2006 11:35
|
|
|
A jak trzeszczy z tylu...choc nie powinno?
Mialem krotki czas kiedy sie tak dzialo po zimie
[ Dodano: 2006-08-21, 20:35 ]
no to wymienilem sobie cale mocowanie stabilizatora.
ale gumki lekko dalej popiskuja....czy sa jakies kroczki o ktorych moge nie wiedziec?
np jakis mikstur albo specyficzny sposob mocowania...kolejnosc?
[ Dodano: 2006-08-25, 21:52 ]
Wiec wymiana samych gumek to jest naprawde skok w komforcie jazdy jakbym sie przesiadl na latajaca kanape, odjazd! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |