$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - wymiana na radyjko z MP3 i sterowanie przy kierownicy
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wymiana na radyjko z MP3 i sterowanie przy kierownicy
Autor Wiadomość
wanglik
[Usunięty]

Wysłany: |16 Cze 2006|, 2006 18:54   wymiana na radyjko z MP3 i sterowanie przy kierownicy

Chciałem zmienić radyjko fordowskie na jakieś firmowe z mp3 i jeszcze aby było wykorzystane fabryczne sterowanie przy kierownicy, zdecydowałem się na Pioneera DEH-2820MP ma możliwość do podłączenia sterowania fabrycznego auta, podświetlanie zielone, fajną cenę, nawet dobre parametry i oczywiście mp3 . Koszt modułu ( he he he – przesadziłem z deka z nazwaniem tego modułem) jest w granicach 4-8 zł jeśli chcemy mieć to estetyczne a jak na pająka to cena nie przekroczy 3zł .Wystarczyło pogmerać na necie i się udało spiąć wszystko do KUPY - działa ZAJEFAJNIE !! Mogę się podzielić wiedzą jak i co zrobić aby wszystko grało jak ta lala ….. Normalnie szlag mnie trafił jak zobaczyłem ile sobie cenią za to sklepy i firmy car audio jedni chcieli 150zł inni nawet 400zł a ja przekaże wiedzę za FREEE i cena nie przekroczy podzespołów na pewno 8zł !!! To jeśli jest ktoś zainteresowany wymianą na coś lepszego to proszę o maila : wanglik@o2.pl . Dobrze jeszcze mieć jakieś małe pojęcie na temat elektroniki albo kogoś do pomocy – a jak nie ma to też sobie damy radę . POZDROWIENIA DLA CAŁEGO FORUMOWISKA !!

bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |16 Cze 2006|, 2006 18:57   

wanglik napisał/a:
udało spiąć wszystko do KUPY - działa ZAJEFAJNIE !!

Superrr :706: , najlepiej jakbys mogl to wszystko spisac i pare rysuneczkow strzelic i na forum zamiescic lub jakiemus modowi przeslac i on zamiesci to w FAQ.

wanglik
[Usunięty]

Wysłany: |17 Cze 2006|, 2006 09:59   

okey zrobie schemat + opis i w tygodniu to zapodam ......

bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |17 Cze 2006|, 2006 10:03   

Czekamy z niecierpliwoscią :706:

Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |18 Cze 2006|, 2006 21:33   

A bonusowo, to te wszystkie sterowania jak od starych piontków, czyli na małego jacka słuchawkowego, działają też ze starymi sony itp, w ogóle prawie wszędzie działają, najwyżej niektóre funkcje są inne albo ich nie ma albo trzeba coś dopasować ;) Założyłem se to z pół roku temu, tyle że się nie chwaliłem, bo mi się wydawało, że to banalnie łatwo znaleść w internecie i zrobić, jak kolega nie postawi, to przypomnijcie mi żebym wam to znalazł w odmętach domowej sieci :D

wanglik
[Usunięty]

Wysłany: |19 Cze 2006|, 2006 22:01   

W środę wstawię zdjęcia i schemacik z opisem , szkoda że kolega Boni nie zapodał wcześniej tego bynajmniej ja bym miał mniej stresu – po to jest forum aby nas nie dymali cwaniacy z kasy za nic dosłownie , o key wiedza kosztuje ale są granice pewne ….. i tak szczerze to bez forum tak rozwiniętego było by mi kiepsko oj kiepsko z kontrolą i naprawami , a tak sam sobie wszystko sprawdzam dzięki WAM ….. FORDZIAKI GÓRĄ !!! Bo co jak co ale wyglądzik to autko ma .

[ Dodano: 2006-06-19, 22:24 ]
w Środę postaram się zapodać zdjęcia i schemat wszystkiego !!

[ Dodano: 2006-06-22, 16:29 ]
Sorki ale nie mogę dołączyć załącznika do posta – przekazałem już to Adamowi teraz czekam na odpowiedź ….. Wszystko mam już gotowe tylko wstawić …

[ Dodano: 2006-06-24, 07:56 ]
Zapraszam na stronę:http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?p=128533#128533

Dzięki ADAM !!!

Odpowiedz do tematu