|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Blos VS rezonator |
| Autor |
Wiadomość |
GoLo [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Cze 2006|, 2006 00:32 Blos VS rezonator
|
|
|
Witam, kupiłem do mojego "maleństwa" blosa. No i niestety powstał problem...
Nie idzie tego za cholere wepchnąć w dolot. Za cel upatrzyłem sobie miejsce między MAFem a rezonatorem. Kombinowałem juz na wiele sposobów, lecz nic z tego, zawsze jest zbyt mało miejsca aby wszystko się zmieściło w lini. Przeszkadza wielki filtr powietrza.
Wg mnie zostały mi tyko 2 opcje: filtr stożkowy co niestety podraża cały interes o kolejne kilkadziesiat zl, badz pozbycie sie puszki rezonatara, duzo tansze i latwiejsze w montarzu.
Ponieważ tytuł postu jest "Blos VS rezonator" co radzicie?
Czy ta puszka jest na tyle wazna dla dzialania silnika że nie warto sie jej pozbyć = blos out?
Czy moze pozytywy blosa przycmia negatywny wpływ na silnik braku rezonatora = rezonator out?
A moze ktos wymyslil jakis patent na cosworta i blosa; prosze o fotke |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |7 Cze 2006|, 2006 09:43
|
|
|
| Podejrzewam, że będziesz musiał zrobić testy na sobie - moim zdaniem możesz jakoś niedestrukcyjnie założyć na próbę blos-a bez rezonatora i zobaczyć jak to będzie się na beni i na lpg zachowywać. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |