$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Help Sika Olejem
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Help Sika Olejem
Autor Wiadomość
khung
[Usunięty]

Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 20:44   Help Sika Olejem

Witam wszystkim forumowiczow, mam lodeczke od niedawna kapitalna bryka , ale ostatnio po mrozach i kiepskim paliwie przsetal chodzic z paliwem sobie poradzilem , z dlawieniem tez ale to co zobaczylem po uruchomieniu po dwoch dniach stania na mrozie mnie przearaza , na gazie lazi pieknie rowniotko , na beni brak wolnych obrotow nie moze ich dobrac i gasnie i do tego gdzies na pograniczu silnika i skrzyni sika mi olejem , ludzi pomocy :566: jesli mechanik to ile jesli jestem w stanie sobie to zrobic sam to powiedzcie co to moze byc ??

khung
[Usunięty]

Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 21:12   

mam jeszcze pytanko bo siem troche zmartwilem , na gazi lazi pieknie moc ma wporzadku przyspieszenie i tak dalej jest ok na beni przyspieszenie i moc silnika jest ok tylko ze chodzi nierowno i brak wolnych obrotow poprostu gasnie ( mysle ze to kiepskei paliwo , resztki jeszcze nie wypaliem no i palaca sie rezerwa) czy tak moze byc i czy to ma cos wspolnego z tym sikajacym olejem. i pytanie nr 2 to przestal mi chodzic ni z tad ni z owąd predkościomierz co moze byc przyczyna? nawet nie wiem gdzie szukac ? :shock:

maup 
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 21:33   

Jak się cuda dzieją na benzynie to możesz miec problemy z wtryskami - zalej porządnej benzyny, możesz dodac jakiegoś zajzajeru do czyszczenia wtryskiwaczy troszkę i nie wyjeżdżaj Pb do zera bo 1. woda w baku się wytrąca w zimie zwłaszcza 2. pompa tego nie lubi a kosztuje sporo.
Sprawdź i jak dasz radę przeczyść ustrojstwo od wolnych obrotów.
Z rzygającym przez simmerring olejem nie będzie to miało raczej nic wspólnego - szybkościomierz też.

khung
[Usunięty]

Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 21:59   

zabiore sie za to w sobote potem dam znac a efektem sikania to chyba do mechanika trza jechac , jesli chodzi o predkosciomierz to gdzie zajrzec zeby go uruchomic ?
:oops:

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 22:09   

mi pomagalo w moim mk1 jak puknalem zegary i to pewnie byla luzna wtyczka przy nich. puknij w czasie jazdy jak zaczna dzialac to juz masz mniej wiecej informacje co szukac. inaczej to pradniczka przy skrzyni ale na tym to sie juz nie znam
pozdrawiam
maciek

khung
[Usunięty]

Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 22:34   

super dzieki za szybkie info sprubuje i dam znac : ) , musze jeszcze sie uporac z tym sikaniem oleju bo dzisiaj to juz jest ciemno :cry: i nici z grzebania :573:

Odpowiedz do tematu