|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Help Sika Olejem |
| Autor |
Wiadomość |
khung [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 20:44 Help Sika Olejem
|
|
|
Witam wszystkim forumowiczow, mam lodeczke od niedawna kapitalna bryka , ale ostatnio po mrozach i kiepskim paliwie przsetal chodzic z paliwem sobie poradzilem , z dlawieniem tez ale to co zobaczylem po uruchomieniu po dwoch dniach stania na mrozie mnie przearaza , na gazie lazi pieknie rowniotko , na beni brak wolnych obrotow nie moze ich dobrac i gasnie i do tego gdzies na pograniczu silnika i skrzyni sika mi olejem , ludzi pomocy jesli mechanik to ile jesli jestem w stanie sobie to zrobic sam to powiedzcie co to moze byc ?? |
|
|
|
 |
khung [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 21:12
|
|
|
mam jeszcze pytanko bo siem troche zmartwilem , na gazi lazi pieknie moc ma wporzadku przyspieszenie i tak dalej jest ok na beni przyspieszenie i moc silnika jest ok tylko ze chodzi nierowno i brak wolnych obrotow poprostu gasnie ( mysle ze to kiepskei paliwo , resztki jeszcze nie wypaliem no i palaca sie rezerwa) czy tak moze byc i czy to ma cos wspolnego z tym sikajacym olejem. i pytanie nr 2 to przestal mi chodzic ni z tad ni z owąd predkościomierz co moze byc przyczyna? nawet nie wiem gdzie szukac ? |
|
|
|
 |
maup
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
|
Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 21:33
|
|
|
Jak się cuda dzieją na benzynie to możesz miec problemy z wtryskami - zalej porządnej benzyny, możesz dodac jakiegoś zajzajeru do czyszczenia wtryskiwaczy troszkę i nie wyjeżdżaj Pb do zera bo 1. woda w baku się wytrąca w zimie zwłaszcza 2. pompa tego nie lubi a kosztuje sporo.
Sprawdź i jak dasz radę przeczyść ustrojstwo od wolnych obrotów.
Z rzygającym przez simmerring olejem nie będzie to miało raczej nic wspólnego - szybkościomierz też. |
_________________ == Im lepsze auto terenowe ======
== tym dalej trzeba iść po ciągnik === |
|
|
|
 |
khung [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 21:59
|
|
|
zabiore sie za to w sobote potem dam znac a efektem sikania to chyba do mechanika trza jechac , jesli chodzi o predkosciomierz to gdzie zajrzec zeby go uruchomic ?
|
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 22:09
|
|
|
mi pomagalo w moim mk1 jak puknalem zegary i to pewnie byla luzna wtyczka przy nich. puknij w czasie jazdy jak zaczna dzialac to juz masz mniej wiecej informacje co szukac. inaczej to pradniczka przy skrzyni ale na tym to sie juz nie znam
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
khung [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 22:34
|
|
|
super dzieki za szybkie info sprubuje i dam znac : ) , musze jeszcze sie uporac z tym sikaniem oleju bo dzisiaj to juz jest ciemno i nici z grzebania |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |