$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - nie działa otwieranie szyby???Pomoc
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
nie działa otwieranie szyby???Pomoc
Autor Wiadomość
skuter
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 06:21   nie działa otwieranie szyby???Pomoc

Witam ma taki problem a mianowicie szyba pasażera z przodu tylko sie otwiera elektrycznie a nie da sie jej zamknac tylko kierowca może.Nie wiem co to może by ten przycisk do otwierania a może to cos innego?????

Aro 

Auto: 2 x 2,9: 91/96; noLPG/LPG; ghia/ghia
Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 08:38   

W pierwszej kolejności sprawdziłbym włacznik po stronie kierowcy. To on podaje zasilanie dla włacznika pasażera a jest częściej używany. Następnie, czy jest zasilanie na włączniku pasażera. Jeśli jest, padł właśnie on, jeśli nie, przewód przy drzwiach po jednej lub drugiej stronie.

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 09:15   

mialem to samo tylko z tylem. wydlub przycisk namocz na noc w sloiku z wd40 i rano wyjmij zaloz i dziala. sam, w to nie wierzylem ale dziala. a patent nalezy do Adama_2000. no chyba,ze nie klika przy wciskaniu to cos powazniejszego bo taka 1 sztuke tez mam w szafie i lezy "na czesci"
pozdrawiam
maciek
p.s a potem powoli mozesz wszystkie tak zrobic bo one juz maja dosc ich sie nie da normalnie czyscic a nawet czyszczenie z zewnatrz jakimis piankami i sprajami to je bardziej na stykach brudzi. mi tak padly 2 teraz ja wszystkie od razy myje jak kupie (bo zbieram takie rzeczy :roll: )a co zostaje w sloiku po takich przyciskach to trzeba zobaczyc. opisac gluta ciezka sprawa

grzechu913 

Auto: Audi a4b9
Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 09:42   

tez miałem podobny problem wyczysciłem ale na długo nie było po prostu styki sie wypalaja radze założyc przekazniki i problem zniknie na 100%

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 10:14   

a mi jeden przestal kiedys klikac.. okazalo sie ze ulamala sie ta taka sprezynujaca blaszka cienka :( i musialem wymienic bo nic nie dalo sie juz z tym zrobic a nawet lutowac probowalem.. ale tam ciaaaasno jest :/

misio_23
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 13:40   

... płełóż włącznik od kierowcy do kostki pasażera i zobacz , jak jest ok to skleiły się sprężynki w wyłaczniku , jak będziesz potrzebował włączników to pisz na PW / oczywiście po taniości /

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 15:00   

tylko wy wszyscy troche nie ten model bo od 92 sa inne ale.... :)
pozdrawiam
maciek
p.s. a pozatym uwierzcie komus kto posiada juz przyciskow na 3 scorpio w zapasie. nie jeden juz ogladalem naprawialem(no dobra czesciej zepsulem) a niektore to nawet odsylalem do sprzedajacego bo jak nie dziala to jego biznes mi sie ich moczyc w wd40 nie chcialo. mialo dzialac jak kupowalem to tego wymagalem.

misio_23
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 15:46   

mmmk napisał/a:
od 92 sa inne

... ups :oops: rocznika chyba nie doczytałem - ale chciałem dobrze :(

mmmk napisał/a:
w wd40 nie chcialo. mialo dzialac jak kupowalem to tego wymagalem

i tak ma być :wink:

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 15:56   

tylko koszty wyslania tego w 2 strony prawie dorownywaly wartoscia przyciskowi bo kupilem go za 15zl. na allegro teraz sa 20zl a najtaniej kupilem za 10 i dziala :!:
pozdrawiam
maciek

Odpowiedz do tematu