|
Pomocy!!!!. Problem z 2,5 TD VM. |
| Autor |
Wiadomość |
Tomek Z

Auto: Toyota Avensis 1600 VVTI 110 KM
|
Wysłany: |14 Lis 2005|, 2005 13:51 Pomocy!!!!. Problem z 2,5 TD VM.
|
|
|
Ratunku !!!!!!!!!!! . Mój koleś ma furę typu 2,5 td VM, nie może sobie poradzić z zapłonem w swojej scorupce. Czy jest różnica między wałkiem rozrządu ze scorpiona a wałkiem z alfy lub
z chryslera. No niby silnik ten sam a różnice mogą być. Wiemy że ktoś tam grzebał a nie wiemy co wygrzebał, nie pracuje jak powinien . Pomocy |
|
|
|
 |
Danko23 [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Lis 2005|, 2005 18:31
|
|
|
Chrysler ma rozrząd na łancuch napewno po r95 widzałem u znajomego też miał z tym silnikiem problemy |
|
|
|
 |
Anthrax [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Lis 2005|, 2005 13:00
|
|
|
Łańcuch tam siedzi.
Ktoś ci nieprawdziwe info podał.
W piekarach śląskich jest gośc który robił mi autko i kilka chryslerów oraz scorpionów też ma na koncie, narzeka na te silniki ale przynajmniej niejeden widziął.
Lepiej nie grzebać samemu, pompa wtryskowa jak poleci to kosztu duuuuuużo większe kolegę czekają.... |
|
|
|
 |
Danko23 [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Lis 2005|, 2005 13:13
|
|
|
No chyba by mi kitu nie wciskał zresztą niewidzałem na własne oczy tylko to co on mi mówił .
On ma jedna z tych ostanich wersji .
[ Dodano: 2005-11-15, 16:19 ]
| Anthrax napisał/a: | | Lepiej nie grzebać samemu |
Jak by była porządna książka PL do scorpio to mozna samemu robic a jak tu nic niema na temta tego silnika to weż coś rób . |
|
|
|
 |
Anthrax [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Lis 2005|, 2005 12:53
|
|
|
No niestety dlatego twierdzę że lepiej nie ruszać.
Nie ma ksiązki pozostaje doświadczenie, a trudno je zdobyć bazując tylko na swoim samochodzie.
Kitu ci nikt nie wciskał ja też potwierdziłem że tam jest łańcuch i to ponoć lifetime z przerwą na przełożenie na 2 stronę lub remont silnika
@ sprawa w chryslerze tym nowszym jest on mocniejszy niż w scorpio dlatego ABSOLUTNIE nie polecam zapalania na pych. |
|
|
|
 |
KASIA KACZMAREK [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 17:00
|
|
|
| silniki od alfy posiadają czasami rozrząd bez hydraulicznych popychaczy tzn zwykła regulaca zaworów.mi się to nie zdarzyło ale słyszałem o wyskakujących laskach popychaczy. może poleciał ci któryś z popychaczy hydrulicznych(na ciepłym silniku zdejmij pokrywe zaworów i sprawdz luzy pomiedzy konikiem a zaworem jeśli na któryśm występuje to żle) |
|
|
|
 |
|
|