$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Pomocy!!!!. Problem z 2,5 TD VM.
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomocy!!!!. Problem z 2,5 TD VM.
Autor Wiadomość
Tomek Z 

Auto: Toyota Avensis 1600 VVTI 110 KM
Wysłany: |14 Lis 2005|, 2005 13:51   Pomocy!!!!. Problem z 2,5 TD VM.

Ratunku !!!!!!!!!!! . Mój koleś ma furę typu 2,5 td VM, nie może sobie poradzić z zapłonem w swojej scorupce. Czy jest różnica między wałkiem rozrządu ze scorpiona a wałkiem z alfy lub
z chryslera. No niby silnik ten sam a różnice mogą być. Wiemy że ktoś tam grzebał a nie wiemy co wygrzebał, nie pracuje jak powinien . Pomocy :lol: :lol: :lol:

Danko23
[Usunięty]

Wysłany: |14 Lis 2005|, 2005 18:31   

Chrysler ma rozrząd na łancuch napewno po r95 widzałem u znajomego też miał z tym silnikiem problemy :|

Anthrax
[Usunięty]

Wysłany: |15 Lis 2005|, 2005 13:00   

Łańcuch tam siedzi.
Ktoś ci nieprawdziwe info podał.

W piekarach śląskich jest gośc który robił mi autko i kilka chryslerów oraz scorpionów też ma na koncie, narzeka na te silniki ale przynajmniej niejeden widziął.

Lepiej nie grzebać samemu, pompa wtryskowa jak poleci to kosztu duuuuuużo większe kolegę czekają....

Danko23
[Usunięty]

Wysłany: |15 Lis 2005|, 2005 13:13   

No chyba by mi kitu nie wciskał zresztą niewidzałem na własne oczy tylko to co on mi mówił .
On ma jedna z tych ostanich wersji .

[ Dodano: 2005-11-15, 16:19 ]
Anthrax napisał/a:
Lepiej nie grzebać samemu

Jak by była porządna książka PL do scorpio to mozna samemu robic a jak tu nic niema na temta tego silnika to weż coś rób .

Anthrax
[Usunięty]

Wysłany: |16 Lis 2005|, 2005 12:53   

No niestety dlatego twierdzę że lepiej nie ruszać.
Nie ma ksiązki pozostaje doświadczenie, a trudno je zdobyć bazując tylko na swoim samochodzie.

Kitu ci nikt nie wciskał ja też potwierdziłem że tam jest łańcuch i to ponoć lifetime z przerwą na przełożenie na 2 stronę lub remont silnika :)

@ sprawa w chryslerze tym nowszym jest on mocniejszy niż w scorpio dlatego ABSOLUTNIE nie polecam zapalania na pych.

KASIA KACZMAREK
[Usunięty]

Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 17:00   

silniki od alfy posiadają czasami rozrząd bez hydraulicznych popychaczy tzn zwykła regulaca zaworów.mi się to nie zdarzyło ale słyszałem o wyskakujących laskach popychaczy. może poleciał ci któryś z popychaczy hydrulicznych(na ciepłym silniku zdejmij pokrywe zaworów i sprawdz luzy pomiedzy konikiem a zaworem jeśli na któryśm występuje to żle)

Odpowiedz do tematu