$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - silnik 2.8 V
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
silnik 2.8 V
Autor Wiadomość
grzegorz x
[Usunięty]

Wysłany: |8 Paź 2005|, 2005 11:11   silnik 2.8 V

mam pare pytan odnosnie tego "cudu'-to jest 2.8 V-ka , 6 garow,gaznikowiec.

1-czy takie cos kladli kiedys w scorpio?jesli tak to w jakim aucie jeszcze toto pakowali
2-moze ktos wie jak jest tam z ustawianiem zaworow -czy ma hydrauliczne czy recznie sie trza bawic,jesli recznie to ile maja miec ssace i ile wydechwe...
3-o ile w normalnej rzedowce kabelki WN ida 1342 to jak to tu jest rozwiazane??(skleroza nie boli i juz nie pamietam)
4-jakie swiece do tego najlepsze sa??ma teraz jakies NGK...
5-czy kiedys w scorpio jezdzily skrzynie biegow z żeliwna obudowa??

to tyle narazie mnie po pierwszych ogledzinach pobieznych tego samochodu zaciekawilo-moze znajdzie sie jakas mądra glowa co mi pomoze..z gory dziekuje..

jesli to nie ten dzial to przepraszam...pozdro.

grzegorz x
[Usunięty]

Wysłany: |8 Paź 2005|, 2005 11:49   

to jest mustang-nie scorpio ,gosciu mowil ze silniczek i skrzynie ma ze scorpio,i bede mial troche dlubania w pracy przy tym i chce sie dowiedziec mniej wiecej co z czego jest:) a auto data tak daleko w przeszlosc nie siega:)a takiego burdelu pod maska chyba w zyciu nie widzialem.ten silnik wyglada jak by byl nogami wkladany:)

granada lub capri bo podobno byl caly wlozony bez kombinowania-ale kto to by wiedzial na 100%...
wiem ze tam jez np:cewka od poloneza i podobno na tym toto palilo ale nie wiem bo na lawecie przyjechalo:)bede wiedzial w poniedzialek jak sie za toto wezme...mam nadzieje ze to nerwowo zniose...

grzegorz x
[Usunięty]

Wysłany: |8 Paź 2005|, 2005 11:58   

ciezko wyczuc...hehehehe

zastanawia mnie czy pasuje do tej skrzyni linka od licznika od sierry??

sorry ze tak truje...

Gierap
[Usunięty]

Wysłany: |8 Paź 2005|, 2005 15:05   

Co do świec to akurat niekoniecznie motorcrafty,ja mam obecnie zamontowane właśnie NGK i spisują się przynajmniej prawidłowo,nie ma problemów,ale jak będziesz wymieniał świece no to i kable WN i wtedy pewnośc ze nigdzie ten prądzik nie spierdala.
Pozdro dla 2.8 V6 :wink: :wink:

grzegorz x
[Usunięty]

Wysłany: |8 Paź 2005|, 2005 16:30   

swiece,kabelki,ustawianie zaplonu,to pierwsze co bede przy tym robil,potem podobno zaworki,wklejenie szyby,wydech,porzadek w instalacji,a potem co juz sobie wlasciciel zazyczy-mam nadzieje ze bede sie dobrze bawil...wreszcie cos normalnego do roboty a nie tylko jakies una,astry,passaty,i inne bardziej lub mniej ale badziewia hehehe...graty do tego zamawia szefo wiec na to jakie swieczki czy kabelki nie mam za wielkiego wplywu...ale dobrze wiedziec...

Odpowiedz do tematu