|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Oryginalny tylny głośnik Forda - da się rozebrać? |
| Autor |
Wiadomość |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Wrz 2005|, 2005 20:03 Oryginalny tylny głośnik Forda - da się rozebrać?
|
|
|
Elo.
W ramach likwidacji pierdzenia dobywającego się na basach z lewego tylnego głośnika zdemontowałem owy i ku swojemu niepomiernemu zdziwieniu stwierdziłem, że w półce sterczy oryginalny głośnik Forda w oryginalnej zabudowie. Odkręca się to to pojedynczą, za to konkretną śrubą od strony bagażnika - takoż uczyniłem i... stwierdziłem, że środkowa papierowa tutka od membrany lata luzem wewnątrz. Nie wiem teraz czy i jakim sposobem da się ją przymocować ponownie. Klejenie? A jeśli tak to do czego - spodu czy ścianek (okrągła podstawa papierowej tutki wchodzi w walcowate wgłębienie kończące się metalową podstawą) i czym?
Druga kwestia to metalowa maskownica frontu głośnika. Patrząc na plastikową obudowę od spodu po jej obwodzie są rozmieszczone "zatopienia" w plastiku sprawiające wrażenie, jakby powstały poprzez zatopienie kanałów wlotowych dla wypustek maskownicy wchodzących od strony wierzchniej. (Oczywiście nie wiem czy ma ona takowe).
Czy da się jakoś delikatnie wyjąć tą maskownicę czy nie obejdzie się bez obłamywania - czyli czegoś, czego cholernie nienawidzę? |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |7 Wrz 2005|, 2005 02:15
|
|
|
bedzie ciezko, probuje te zagiete zatopone wąsy maskownicy wyprostowac i naciepło wypychac w gore. Inna opcja mowi o wyjeciu całego głosnika w dół, ale tez pewnei cos trzasnie...
co do klejenia nie wiem jak sie urwalo, tutka powinna byc po srodku , kleic klejem do palieru, ew kropelka, ew jakims elastycznym np UHU |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Wrz 2005|, 2005 11:49
|
|
|
Wygląda jakby po prostu odpadła z wiekiem/nawalaniem w basy - jest cała i w jedym kawałku - lata mi po prostu w środku papierowy megafonik.
Czyli kicha - na pewno są zagięte? A jak bym śrubokrętem poroztapiał od wewnętrznej strony? Cholera - szkoda mi niszczyć fabryczne ustrojstwo. Będę chyba musiał rozpracować jeden wąs licząc się z jego zniszczeniem, to znajdę sposób na pozostałe. |
|
|
|
 |
kuba

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Kwi 2004 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: |7 Wrz 2005|, 2005 12:00
|
|
|
Mu - który to głośnik - patrząc od przodu auta, mam jakiś taki, oddam za free + koszty przesyłki |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Wrz 2005|, 2005 20:46
|
|
|
Serio masz oryginalny, sprawny fordowski tylny głośnik?
Patrzęc od przodu - to prawy tylny, a patrząc od strony prądu, który do niego płynie to LEFT-REAR a na naklejce jest napisane:
Ford 20 watts 4 ohms
90 GB 18808 DA2G
Made in England (:
C9V1A 1E978
Jeśli tak, to super, dzięki i browar, na którymś zlocie. (: |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |