|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Zawiecha |
| Autor |
Wiadomość |
Pinio [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Sie 2005|, 2005 23:59 Zawiecha
|
|
|
| Mam pytanko.ostatnim czasem zauwazylem ze moja skorupka ma tendencje do zarzucania tylem lekko na boki na dziurach,zwlaszcza gdy jestem zaladowany.bylem na tszepakach,pszod 75%,tyl po 45%.diagnosya mowi ze jeszcze smialo mozna pomykac az skutecznosc spadnie do 30%.zastanawiam sie nad zalozeniem gumowych dystansow w sprenrzyny,pozdro. |
|
|
|
 |
sierars1 [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Wrz 2005|, 2005 01:20
|
|
|
W swoim to jak jest pusty to czuć jak delikatnie zarzuca na dziurach ze względu na twardy tył i fele 225/17/45 ale przy załadowanym to mogę powiedzieć że nie odczuwam takiego zjawiska .
Może sprężyny są wywalone i jak się zachowuje jak jest pusty. |
|
|
|
 |
Pinio [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Wrz 2005|, 2005 01:50
|
|
|
Na pusto raczej mniej.jeszcze jak jezdzilem na zimowkach komfort jazdy byl znacznie lepszy.zalozylem letnie 195/65/15alu raz go konkretnie przeladowalem i pomykalem po gorach, a drogi wiadomo jakie tam sa i wtedy odczulem wlasnie tendencje do zawirowan.moze zalozyc 215/65/15,niszszej rozmiarowki raczej nie ze wzglendu na komfort jazdy.pozdro.
troche ortów i literówek było - marcin ® |
|
|
|
 |
Aro

Auto: 2 x 2,9: 91/96; noLPG/LPG; ghia/ghia
|
Wysłany: |1 Wrz 2005|, 2005 21:56
|
|
|
| Koleżka w audycji 5000 miał kupione okazyjnie z zadużym balonem i tak mu się działo. Niedawno wrzucił w/g zaleceń i jak ręką odjął. A wcześniej zmienił amorki, bo myślał, że to to. |
_________________ 2,9 12V '91 sedan "granatnik"
2,9 24V '96 sedan "papamobile"
1,9 i 3,0 jeździdła z VAG na gnojówkę |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |