|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Nie gaśnie bez luftu! |
| Autor |
Wiadomość |
danyy90 [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Lip 2005|, 2005 20:17 Nie gaśnie bez luftu!
|
|
|
Kurcze czy może mi ktoś wytłumaczyć jakto jest z tym powietrzem?
Jak zatkam dopływ powietrza do filtra to ten sie kurczy rury gumowe te do ssącego też
a autko nie gaśnie, cały czas jednostajnie bzyka sobie -tak się dzieje na benzynce
natomiast na gazie-wystarczy ze lekko przytkam i gaśnie odrazu.
Pewnie pomyślicie "głupi cy cuś" , ale wykonywałem taki teścik szukając czy nie ssa mi lewego powietrza bo motorek na wolnych zaczął falować ....no i teraz wiem jeszcze mniej niż wcześniej
Jesli ktoś może sie wypowiedzieć w tej prawie komicznej(dla mnie) materii to bardzo go prosze |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |13 Lip 2005|, 2005 23:45
|
|
|
no znaczy ci gdzies ssa |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
danyy90 [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Lip 2005|, 2005 04:21
|
|
|
| no znaczy czy nie ciągnie powietrza gdzieś za przepustnicą poprzez uszkodzony przewód podciśnienia lub nieszczelności uszczelek wszelakich |
|
|
|
 |
tomi503 [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Lip 2005|, 2005 09:51
|
|
|
| To że na gazie po zasłonięciu dolotu gaśnie jest normalne poniewarz go zalewa czyli ssie zamiast powietrza więcej gazu (chyba że to wtrysk gazu więc się to ma inaczej). Natomiast co do benzynki musisz naprwde mocno zatkać dolot żeby go zdławić jeżeli zasłaniasz dolot przed filtrem to nie zasłaniasz go w 100% bo ssie powietrze przez odme plus jakieś nieszczeloności na filtrze. |
|
|
|
 |
danyy90 [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Lip 2005|, 2005 11:22
|
|
|
No gaz to nie jest niestety na wtrysku a szkoda, a co do dolotu to rzeczywiście zatykałem go przed filtrem. Tak więc teraz mam jasność dzięki wielkie Tomi.
errata :w pierwszym poście tego tematu miało być "kosmiczej (dla mnie)"
zamiast komicznej
sorki |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |