|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
piasta łożysko prawy tył Scoprio |
| Autor |
Wiadomość |
bufetowa

Auto: Scorpio '97 2,3 sedan ' 98 Mondeo 2,5 combi
|
Wysłany: |1 Lip 2014|, 2014 19:20 piasta łożysko prawy tył Scoprio
|
|
|
| mechanik (niestety nie ten gł. fachowiec w warsztacie) mający zmienić łożysko w prawym kole tył posługiwał się m.in. młotkiem - może dlatego stare łożysko się rozleciało i stwierdzono juz po konsylium że piasta też do wymiany, kupiłem więc zaoferowaną mi na forum piastę z łożyskiem, wyjdzie taniej (nowe łozyska jakie mogłem kupić w serwisie sieci inter cars Optimal 180 pln, BTA 140, w sklepie Optimal (trochę inne materiały) ze starych zapasów 99) czy w tej sytuacji należy zapobiegawczo wymienić pozostałe łożyska i ew. piasty czy dopiero jak zaczną hałasować ? przednie prawe też podobno jakieś minimalne odgłosy ale ten gł. mech mówił że na razie nie ... |
| Ostatnio zmieniony przez bufetowa |1 Lip 2014|, 2014 19:25, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Pomógł: 48 razy Wiek: 50 Dołączył: 28 Sty 2007 Skąd: Krzczonów
|
Wysłany: |1 Lip 2014|, 2014 19:27
|
|
|
przednie to się kupuje z piastą bo cena łożyska dobrego zabija
co do tyłu jak dobre to nie zmieniaj zwłaszcza na taki badziew |
_________________ v8 4.2 agis p13
nie bądź łosiem kup Fał Osiem |
|
|
|
 |
Jankes [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Lip 2014|, 2014 19:34
|
|
|
Przód ze zwrotnica, bo czesto przy demontażu/montazu nowego lozyska czujnik absu sie psuje
A tył jak sztywny komplet to zakładaj. |
|
|
|
 |
bufetowa

Auto: Scorpio '97 2,3 sedan ' 98 Mondeo 2,5 combi
|
Wysłany: |1 Lip 2014|, 2014 20:01
|
|
|
kupiłem piastę z łozyskiem z oferty na forum " dobra piasta z łożyskiem, cicha, sprawna. używana" więc zmienię jak dojdzie;
ten mech co diagnozował stwierdził że prawe przód minimalnie łożysko słychać i nie trzeba na razie, do pozostałych brak uwag więc chyba nic nie zmieniać i czekać na jakieś objawy zużycia ? i szukać na lewy tył piastę z łozyskiem, a na przód dwie piasty z łożyskiem i zwrotnicą - tylko jakie firmy polecacie, gdzie kupić, nowe czy używane, jakie ceny tych i tych, dzięki za ew. podpowiedzi |
| Ostatnio zmieniony przez bufetowa |1 Lip 2014|, 2014 20:54, w całości zmieniany 8 razy |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy Dołączył: 28 Lip 2008 Skąd: Zabrze Maciejow
|
Wysłany: |2 Lip 2014|, 2014 23:57
|
|
|
Tak długo jak brak luzów na łożyskach niczego nie dotykaj przy nich |
_________________ Scorpio 4ever |
|
|
|
 |
Seb

Auto: 90 scorpio HB 2.0 DOHC
|
Wysłany: |12 Lip 2014|, 2014 15:12
|
|
|
| Ostatnio jezdzilem pomimo delikatnego halasu z tylnego kola, nie bylo zadnych wibracji - nic. Pojechalem w trase 360 km, wracajac wydawalo mi sie ze przy predkosci 120 km czulem delikatne wibracje. 5 km przed domem podczas jazdy calkowicie zblokowalo mi sie tylne kolo. Pisk i zadyma na calego. Mialem szczescie ze zdarzylo sie to na pustej drodze przy predkosci 40 km. Powodem bylo lozysko. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |