|
Górne mocowanie amortyzatora |
| Autor |
Wiadomość |
hleb23

Auto: 95 2.0 8v sedan+LPG
|
Wysłany: |24 Sie 2013|, 2013 09:55 Górne mocowanie amortyzatora
|
|
|
| Przerabiał ktoś temat wymiany górnego mocowania amora (przód) w wielorybie? W sklepie z częściami gdzie zawsze kupuje usłyszałem cenę 180zł za sztukę bo zamiennika nie ma. Mechanik stwierdził żeby wymienić całe mocowanie bo ktoś przede mną na chama wkręcił z jednej strony śrubę bardziej, nie wykluczone że w ogóle zerwał gwint. Amory po 75% skuteczności więc należy wymienić tylko to. Całe górne mocowanie jak rozumiem to poducha+łożysko tak? czy to jako komplet jest sprzedawane? Widziałem łożyska na ipartsie ale poduchy brak. Ceny też astronomiczne jak za tego typu rzecz. |
_________________ "Proszę nie wrzucać gum do pisuaru, tracą smak" |
|
|
|
 |
Reader

Auto: '96 24V sedan +LPG
Pomógł: 52 razy Dołączył: 03 Mar 2009 Skąd: Puławy / Błonie
|
Wysłany: |24 Sie 2013|, 2013 10:14
|
|
|
| Nie myślałeś o sprawnej używce za drobne? |
_________________ Pozdrawiam
Reader |
|
|
|
 |
hleb23

Auto: 95 2.0 8v sedan+LPG
|
Wysłany: |24 Sie 2013|, 2013 10:31
|
|
|
| Jasne, że myślałem ale kupować sprawną używkę z elementem gumy to chyba kiepski pomysł a może ktoś jednak trafił gdzieś na jakiś nowy zamiennik. Na razie udało mi się znaleźć łóżysko za 35zł neuville natomiast poducha w dalszym ciągu astronomiczne 180zł |
_________________ "Proszę nie wrzucać gum do pisuaru, tracą smak" |
|
|
|
 |
Reader

Auto: '96 24V sedan +LPG
Pomógł: 52 razy Dołączył: 03 Mar 2009 Skąd: Puławy / Błonie
|
Wysłany: |24 Sie 2013|, 2013 10:46
|
|
|
A szykujesz auto na wystawę czy konkurs jakiś?
| hleb23 napisał/a: | | Jasne, że myślałem ale kupować sprawną używkę z elementem gumy to chyba kiepski pomysł a może ktoś jednak trafił gdzieś na jakiś nowy zamiennik. |
Sprawna to sprawna, niektórzy używane opony kupują.
Ja osobiście wolałbym sprawną używkę niż jakiś ówczesny zamiennik wątpliwej jakości.
Ja u siebie standardowo rozbieram to łożysko w drobny mak, czyszczę i jeśli elementy są ok to smaruje i składam od nowa.
Znaleźć ten element (kompletną poduszkę) w dobrym stanie nie jest dużym problemem.
U mnie w aucie z przebiegiem co najmniej 300 tyś. km są ok. |
_________________ Pozdrawiam
Reader |
|
|
|
 |
gufer-posepny

Auto: M 120d
Pomógł: 104 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Sie 2007 Skąd: Katowice
|
Wysłany: |29 Sie 2013|, 2013 17:51
|
|
|
| kupuj używke . widziałem wiele amorów i te poduszki i łożyska jak nowe były . |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
|
|
|
 |
|
|