|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Dziwne dzwięki podczas pracy wspomagania kierownicy |
| Autor |
Wiadomość |
wojtekrobert

Auto: auto
|
Wysłany: |21 Kwi 2013|, 2013 09:45 Dziwne dzwięki podczas pracy wspomagania kierownicy
|
|
|
Podczas pracy układu wspomagania kierownicy wydobywają się dziwne jęki, im mocniej przekręcę koło kierownicze tym bardziej słyszalne, najbardziej nieznośne jak przekręcę koło kierownicze do oporu. Nasilają się gdy dodam lekko gazu...
dotychczas myślałem, że to przez to, że płyn w układzie był nieco poniżej minimalnego poziomu, płyn uzupełniłem i jest tak samo. Jakie mogą być tego przyczyny?
Zapowietrzony układ, nieczysty płyn, coś z pompą? |
|
|
|
 |
Sławko

Auto: '91 2.9 Ghia sedan + LPG
|
Wysłany: |21 Kwi 2013|, 2013 10:31
|
|
|
| Miałem ostatnio takie objawy w MK1, dziwne dźwięki brały się głównie z niskiego poziomu płynu (wyciek z pompy). Tylko, że ja dolewałem płynu i był spokój (na jakiś czas). W końcu wymieniłem cieknącą pompę i jest git. Sprawdź czy nie ma wycieku i czy płyn się do czegoś nadaje. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |