$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Komputer pokładowy spalania ???
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Komputer pokładowy spalania ???
Autor Wiadomość
Piof
[Usunięty]

Wysłany: |12 Lip 2004|, 2004 12:08   Komputer pokładowy spalania ???

Mam następujący dylemat, czy do scorupy, która nie miała fabrycznie założonego kompa od spalania, można bez większych problemów dorzucić takowy i z czym się to wiąże - czy wystarczy wsadzić w deskę i podpiąć jakąś wolną wtyczkę czy wiecej grzebania ?? Dodam że chodzi mi o scorpiaka w I budzie a dokładniej z 89 w wyposażeniu ghia, a i czy ma znaczenie jaki jest sinik, czy np do 2,4 może być od 2,0 lub 2,9?
Pozdrawiam

Piof
[Usunięty]

Wysłany: |12 Lip 2004|, 2004 12:10   

Zapomniałem --- może ktoś z Was ma takowy sprzęt na stanie i chciałby się z nim rozstać.
Jeszcze raz Pozdrowionka dla wszystkich

Martin Vícha
[Usunięty]

Wysłany: |12 Lip 2004|, 2004 21:30   

To jest troche skomplikowane jednak pewnie dasz rady.Nawet jeżeli nigdy go nie miałeś u siebie fabrycznie założonego.

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |12 Lip 2004|, 2004 22:07   

eee tam - prawie wszystko można zrobić - kwestia nakładu pracy, czasu i finansów. :D

sierars1
[Usunięty]

Wysłany: |12 Lip 2004|, 2004 23:52   

Witam
W swoim te nie mniaem wiec kupilem taki y kompem pojechalem do elektronika i podlaczyl bez zadnych problemow i jak na razie hula bez zarzotow tylko kabelki musial jakies podokladac :)

Pozdrawiam
Jacek M.
SIERARS1 2.9 24V COSWORTH

Piof
[Usunięty]

Wysłany: |13 Lip 2004|, 2004 10:24   

Dzięki serdeczne zarówno za ostrzeżenia jak i za dobre słowo, o ile uda mi się dostać kompa to na pewno będzie próba założenia a jak się uda to wszystko ładnie opiszę, coby kolejni mieli łatwiej.
Pozdrawiam

A i ponawiam pytanie czy któryś z Panów / któraś z Pań posiada taki komp na zbyciu??

Piof
[Usunięty]

Wysłany: |27 Wrz 2004|, 2004 15:00   

Hip hip hura - dostałem kompa.
Zaraz po robocie sprawdzę czy uda się to ustrojstwo zamontować - i czy będzie to "odkręcił wsadził zakręcił i już" czy troszkę bardziej "pod górę". Jak coś wylukam to dam znać bo widzę że były podobne pytania aczkolwiek dotyczyły innych wersji.

Piof
[Usunięty]

Wysłany: |28 Wrz 2004|, 2004 08:17   

Więc tak odkręciłem deskę podpiołem wtyczkę i wszystko działa tzn pokazuje spalanie chwilowe, średnie itd. - wygląda na to że ghia jest standartowo przygotowana to montażu pod względem instalki.
Powiedzcie mi natomiast jak jest w waszych komputerkach bo nie jestem pewien czy wszystko jest OK z tym który udało mi się zdobyć, mianowicie kiedy włącza sie podświetlenie i kiedy są widoczne wskazania (u mnie od razu po podłączeniu wtyczki podświetlenie zapalało się dopiero po włączeniu świateł a po przekręceniu kluczyka w pozycję I nie świeciło i wyświetlało 0, natomiast dzisiaj rano po przekręceniu kluczyka (bez uruchamiania silnika) działa zarówno podświetlenie jak i wszystkie wskazania są widoczne tzn wyświetla mi 99l/100km.
Czy jest to normalne - jak jest u was???

Marcin 
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Wysłany: |28 Wrz 2004|, 2004 09:31   

o tych 99l/100km była mowa w jednym z postów, z resztą sam o tym tam pisałeś...
http://www.forum.ford-sco...php?p=7026#7026 posty od 5 do 10

no chyba, że ja zamuliłem
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r

Piof
[Usunięty]

Wysłany: |28 Wrz 2004|, 2004 09:36   

99 jako wartość jest jak najbardziej OK, ale zastanawiam się czy powinno mi wyświetlać te 99 bez uruchomienia silnika a tylko po przekręceniu kluczyka i tak samo czy powinno działać podświetlenie samego kompa bez włączenia świateł zewnętrznych

Piof
[Usunięty]

Wysłany: |28 Wrz 2004|, 2004 10:20   

Speedo jak będziesz wsiadał do swojego to proszę Cię sprawdź to, u mnie wyświetla wszystko nie tylko spalanie chwilowe ale i pozostałe wszystkie wartości.

Szuler
[Usunięty]

Wysłany: |28 Wrz 2004|, 2004 10:28   

U mnie po przekręceniu kluczyka w pozycji zapłon bez zapalania pokazuje wszystkie wartości. I tak samo jak u Speedo podświetla wszystko bez zapalonych świateł..

Pozdrawiam
Szuler

Piof
[Usunięty]

Wysłany: |28 Wrz 2004|, 2004 10:55   

Dzięki panowie za info - pewnie ten typ tak ma i tak powinno być.
Sądziłem że po zapaleniu zapłonu będzie właśnie zapalało się podświetlenie tak jak w termometrze ale nie śądziłem że spalanie chwilowe też pokaże. Dodatkowo zmylił mnie fakt że bezpośrednio po wsadzeniu podświetlenie zapaliło się dopiero po włączeniu świateł - może dlatego że komp nie miał napiecia to takie dziwne były jego początki ;) .
Pozdrawiam

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |28 Wrz 2004|, 2004 12:59   

Ze sie tak spytam.... za ile kupiles tego kompa ???

Piof
[Usunięty]

Wysłany: |28 Wrz 2004|, 2004 13:15   

50 pln + 5 na szanowna Pocztę,
Nie wiem czy ma jeszcze coś takiego mój "dostawca" ale jak coś to mam namiary na gościa, który na allegro wystawiał rozbitą scorupę z takim kompem. O ile nie udałoby mu się sprzedać - a na aukcji nie poszedł to miał wyprzedawać części - no i obiecał mi że się będzie kontaktował jak zdecyduje sie na rozbiórkę (mniej więcej przez miesiąc chciał jeszcze popróbować sprzedawać jako cały więc chyba za jakiś tydzień - dwa można będzie do niego uderzyć z zapytaniem).

Odpowiedz do tematu