$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Spadek obrotów
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Spadek obrotów
Autor Wiadomość
Adam625
[Usunięty]

Wysłany: |16 Lip 2010|, 2010 11:36   Spadek obrotów

Witam! Co to jest takie, że (najczęściej ) na jałowym podczas stania na czerwonym silnik na chwileńkę traci obroty niemal do zera i zaraz odzyskuje właściwe. Zdarza się też, że przy dłuższej jeździe ze stałą prędkością np. na autostradzie ( z obrotami miedzy 2 tys. a 3. tys) tez nagle padają na momencik obroty. Silnik nagle szarpie i jedzie dalej. Zdaje się ,że to raczej na gazie, choć na benzynie tez się zdarza. Wymieniłem silnik biegu jałowego, rozebrałem i obczyściłem obie skrzynki. Czytam trochę FST i nie znalazłem podobnej dramaturgii. Wiązka silnika jest w stanie średnim. A to pojawiło się na wiosnę po dużej wilgoci i staniu na ulicy całą zimę Proszę o sugestie. Dzięki.

Adam625
[Usunięty]

Wysłany: |17 Lip 2010|, 2010 09:16   

Kable mają dwa lata, były nowe- razem ze świecami kupiłem do zmiany parownika.Czy kable zużywają się tak szybko ? Jeżdżę w sumie mało i niespecjalnie spieszę się. Dzięki za odpowiedź.

Adam625
[Usunięty]

Wysłany: |17 Lip 2010|, 2010 16:19   

Kable Bosch, świece NGK platyna.Wymienione dokładnie w listopadzie 2008r.Średniość wiązki - większość owinięta pospolitą czarną taśmą izolacyjną, izolacja na niektórych przewodach miejscami popękana. Całość nie wygląda na starą, ale oryginalną. Ktoś z nią walczył kiedyś jakoś. Może przy instalowaniu gazu trzeba było dośpiewać jakieś przewody?Nie wiem. Ale kierunek poszukiwań jest raczej elektryczny - czy tak ? Dziękuję za kontakt.

Odpowiedz do tematu