$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Nie działa prędkościomierz - prosze o pomoc
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie działa prędkościomierz - prosze o pomoc
Autor Wiadomość
darxon1981
[Usunięty]

Wysłany: |26 Mar 2010|, 2010 19:15   Nie działa prędkościomierz - prosze o pomoc

Witam szanownych forumowiczów.Jestem świeży na forum i z góry przepraszam jak coś jest nie tak.Mianowicie mam problem z moim scorpiaczkiem.Przestał mi działać prędkościomierz a co za tym idzie zabrakło mi 4 tego biegu. Prądniczke wymieniłem wraz z wymianą oleju ale nie pomogło .Wiązke też zregenerowałem,i nic . jak były mrozy to działał przez około 10 km myślałem że pomoże ale znowu nic. czy to może wina licznika?

Jacek12 

Auto: BMW e39 sedan97r, 2,0 24V, msb+lpg
Wysłany: |26 Mar 2010|, 2010 19:24   

wiązke regenerowałeś ale którą i jak bo jest kilka opcji

Waski 
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
Wysłany: |26 Mar 2010|, 2010 19:41   

darxon1981 napisał/a:
Jestem świeży na forum

no to od razu na przyszłość zapamiętaj, że nie pisze się DURZYMI literami tematu bo to krzyk jest a my nie lubimy tego
run-log.com

darxon1981
[Usunięty]

Wysłany: |26 Mar 2010|, 2010 21:05   

wiązke silnika robiłem sam po kabelku. wiązke skrzyni miałem dobrą bez rzadnych uszkodzeń.odwinołem izolacje i wszystkie kable były ok! więc nie było sensu prubowałem jeszcze drugą od kumpla i było to samo.więc wiązke skrzyni wykluczyłem. a i wiązka na podłużnicy ok!

[ Dodano: |26 Mar 2010|, o 21:08 ]
a i sorki za te DUŻE literki w temacie :)

gufer-posepny 

Auto: M 120d
Wysłany: |26 Mar 2010|, 2010 21:12   

no to skoro wiązki ok to masz szczęście i druga prądniczka jest tak samo sprawna jak ta pierwsza .

darxon1981
[Usunięty]

Wysłany: |26 Mar 2010|, 2010 22:06   

tu możesz mieć racje! ale czy to na pewno prądniczka?

Darol
[Usunięty]

Wysłany: |26 Mar 2010|, 2010 23:46   

A wiazke podluznicy rowniez odwinales i sprawdziles czy ok ? Sprawdz lepiej jak masz mozliwosc oczywiscie takowa czy jest przejscie sygnalu VSS z tej trojkatnej wtyczki pin 2 kolor bialo czarny dla dohc lub bialo niebieski dla V6 do wtyczki kompa pin 58 kolor bialo czerwony to wiazke podluznicy bedzie mozna wykluczyc.

Posiadasz trip komputer ? czy dziala ?
Ostatnio zmieniony przez Darol |26 Mar 2010|, 2010 23:47, w całości zmieniany 1 raz  

darxon1981
[Usunięty]

Wysłany: |27 Mar 2010|, 2010 12:38   

wiązke podłużnicy też przepatrzyłem. zrobie jak mówisz Darol ale dopiero za pare dni bo z czasem wolnym problemy :)

[ Dodano: |2 Kwi 2010|, o 20:42 ]
witam! mój skorpiaczek już śmiga! rzeczywiście miałem pecha. 2 prądniczki i obie zwalone. Założyłem 3cią i śmiga aż miło...! :lol: :lol: dzięki wszystkim za pomoc! WESOŁYCH ŚWIĄT

Odpowiedz do tematu