|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Spadek obrotów |
| Autor |
Wiadomość |
Adam625 [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Lip 2010|, 2010 11:36 Spadek obrotów
|
|
|
| Witam! Co to jest takie, że (najczęściej ) na jałowym podczas stania na czerwonym silnik na chwileńkę traci obroty niemal do zera i zaraz odzyskuje właściwe. Zdarza się też, że przy dłuższej jeździe ze stałą prędkością np. na autostradzie ( z obrotami miedzy 2 tys. a 3. tys) tez nagle padają na momencik obroty. Silnik nagle szarpie i jedzie dalej. Zdaje się ,że to raczej na gazie, choć na benzynie tez się zdarza. Wymieniłem silnik biegu jałowego, rozebrałem i obczyściłem obie skrzynki. Czytam trochę FST i nie znalazłem podobnej dramaturgii. Wiązka silnika jest w stanie średnim. A to pojawiło się na wiosnę po dużej wilgoci i staniu na ulicy całą zimę Proszę o sugestie. Dzięki. |
|
|
|
 |
Adam625 [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Lip 2010|, 2010 09:16
|
|
|
| Kable mają dwa lata, były nowe- razem ze świecami kupiłem do zmiany parownika.Czy kable zużywają się tak szybko ? Jeżdżę w sumie mało i niespecjalnie spieszę się. Dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
 |
Adam625 [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Lip 2010|, 2010 16:19
|
|
|
| Kable Bosch, świece NGK platyna.Wymienione dokładnie w listopadzie 2008r.Średniość wiązki - większość owinięta pospolitą czarną taśmą izolacyjną, izolacja na niektórych przewodach miejscami popękana. Całość nie wygląda na starą, ale oryginalną. Ktoś z nią walczył kiedyś jakoś. Może przy instalowaniu gazu trzeba było dośpiewać jakieś przewody?Nie wiem. Ale kierunek poszukiwań jest raczej elektryczny - czy tak ? Dziękuję za kontakt. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |