|
Komputer pokładowy spalania ??? |
| Autor |
Wiadomość |
Piof [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Lip 2004|, 2004 12:08 Komputer pokładowy spalania ???
|
|
|
Mam następujący dylemat, czy do scorupy, która nie miała fabrycznie założonego kompa od spalania, można bez większych problemów dorzucić takowy i z czym się to wiąże - czy wystarczy wsadzić w deskę i podpiąć jakąś wolną wtyczkę czy wiecej grzebania ?? Dodam że chodzi mi o scorpiaka w I budzie a dokładniej z 89 w wyposażeniu ghia, a i czy ma znaczenie jaki jest sinik, czy np do 2,4 może być od 2,0 lub 2,9?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Piof [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Lip 2004|, 2004 12:10
|
|
|
Zapomniałem --- może ktoś z Was ma takowy sprzęt na stanie i chciałby się z nim rozstać.
Jeszcze raz Pozdrowionka dla wszystkich |
|
|
|
 |
Martin Vícha [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Lip 2004|, 2004 21:30
|
|
|
| To jest troche skomplikowane jednak pewnie dasz rady.Nawet jeżeli nigdy go nie miałeś u siebie fabrycznie założonego. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |12 Lip 2004|, 2004 22:07
|
|
|
eee tam - prawie wszystko można zrobić - kwestia nakładu pracy, czasu i finansów. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
sierars1 [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Lip 2004|, 2004 23:52
|
|
|
Witam
W swoim te nie mniaem wiec kupilem taki y kompem pojechalem do elektronika i podlaczyl bez zadnych problemow i jak na razie hula bez zarzotow tylko kabelki musial jakies podokladac
Pozdrawiam
Jacek M.
SIERARS1 2.9 24V COSWORTH |
|
|
|
 |
Piof [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Lip 2004|, 2004 10:24
|
|
|
Dzięki serdeczne zarówno za ostrzeżenia jak i za dobre słowo, o ile uda mi się dostać kompa to na pewno będzie próba założenia a jak się uda to wszystko ładnie opiszę, coby kolejni mieli łatwiej.
Pozdrawiam
A i ponawiam pytanie czy któryś z Panów / któraś z Pań posiada taki komp na zbyciu?? |
|
|
|
 |
Piof [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Wrz 2004|, 2004 15:00
|
|
|
Hip hip hura - dostałem kompa.
Zaraz po robocie sprawdzę czy uda się to ustrojstwo zamontować - i czy będzie to "odkręcił wsadził zakręcił i już" czy troszkę bardziej "pod górę". Jak coś wylukam to dam znać bo widzę że były podobne pytania aczkolwiek dotyczyły innych wersji. |
|
|
|
 |
Piof [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Wrz 2004|, 2004 08:17
|
|
|
Więc tak odkręciłem deskę podpiołem wtyczkę i wszystko działa tzn pokazuje spalanie chwilowe, średnie itd. - wygląda na to że ghia jest standartowo przygotowana to montażu pod względem instalki.
Powiedzcie mi natomiast jak jest w waszych komputerkach bo nie jestem pewien czy wszystko jest OK z tym który udało mi się zdobyć, mianowicie kiedy włącza sie podświetlenie i kiedy są widoczne wskazania (u mnie od razu po podłączeniu wtyczki podświetlenie zapalało się dopiero po włączeniu świateł a po przekręceniu kluczyka w pozycję I nie świeciło i wyświetlało 0, natomiast dzisiaj rano po przekręceniu kluczyka (bez uruchamiania silnika) działa zarówno podświetlenie jak i wszystkie wskazania są widoczne tzn wyświetla mi 99l/100km.
Czy jest to normalne - jak jest u was??? |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Pomógł: 22 razy Wiek: 41 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: |28 Wrz 2004|, 2004 09:31
|
|
|
o tych 99l/100km była mowa w jednym z postów, z resztą sam o tym tam pisałeś...
http://www.forum.ford-sco...php?p=7026#7026 posty od 5 do 10
no chyba, że ja zamuliłem |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
Piof [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Wrz 2004|, 2004 09:36
|
|
|
| 99 jako wartość jest jak najbardziej OK, ale zastanawiam się czy powinno mi wyświetlać te 99 bez uruchomienia silnika a tylko po przekręceniu kluczyka i tak samo czy powinno działać podświetlenie samego kompa bez włączenia świateł zewnętrznych |
|
|
|
 |
Piof [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Wrz 2004|, 2004 10:20
|
|
|
| Speedo jak będziesz wsiadał do swojego to proszę Cię sprawdź to, u mnie wyświetla wszystko nie tylko spalanie chwilowe ale i pozostałe wszystkie wartości. |
|
|
|
 |
Szuler [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Wrz 2004|, 2004 10:28
|
|
|
U mnie po przekręceniu kluczyka w pozycji zapłon bez zapalania pokazuje wszystkie wartości. I tak samo jak u Speedo podświetla wszystko bez zapalonych świateł..
Pozdrawiam
Szuler |
|
|
|
 |
Piof [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Wrz 2004|, 2004 10:55
|
|
|
Dzięki panowie za info - pewnie ten typ tak ma i tak powinno być.
Sądziłem że po zapaleniu zapłonu będzie właśnie zapalało się podświetlenie tak jak w termometrze ale nie śądziłem że spalanie chwilowe też pokaże. Dodatkowo zmylił mnie fakt że bezpośrednio po wsadzeniu podświetlenie zapaliło się dopiero po włączeniu świateł - może dlatego że komp nie miał napiecia to takie dziwne były jego początki .
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |28 Wrz 2004|, 2004 12:59
|
|
|
| Ze sie tak spytam.... za ile kupiles tego kompa ??? |
|
|
|
 |
Piof [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Wrz 2004|, 2004 13:15
|
|
|
50 pln + 5 na szanowna Pocztę,
Nie wiem czy ma jeszcze coś takiego mój "dostawca" ale jak coś to mam namiary na gościa, który na allegro wystawiał rozbitą scorupę z takim kompem. O ile nie udałoby mu się sprzedać - a na aukcji nie poszedł to miał wyprzedawać części - no i obiecał mi że się będzie kontaktował jak zdecyduje sie na rozbiórkę (mniej więcej przez miesiąc chciał jeszcze popróbować sprzedawać jako cały więc chyba za jakiś tydzień - dwa można będzie do niego uderzyć z zapytaniem). |
|
|
|
 |
|
|