|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Łożysko tylnego koła |
| Autor |
Wiadomość |
Piochum [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Mar 2009|, 2009 08:37 Łożysko tylnego koła
|
|
|
| Mam pytanie czy łożyska tylnego koła w wielorybie czyli od 94 do 98 są takie same jak np w mk2 lub 1? Znalazłem w katalogu wymiary tych łożysk (śr zew 68 wew 41 szer 21)i są takie same jak w/w wersjach do tego dochodzi jeszcze Sierra. Jeżeli tak to dlaczego ceny są takie zróżnicowane do wieloryba najtańsze za 120 zł a do np. Sierry 30 zł (mówimy tu o silniku 2L DOHC 8V. |
|
|
|
 |
simonsamit [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Mar 2009|, 2009 14:55
|
|
|
| Piochum napisał/a: | | Mam pytanie czy łożyska tylnego koła w wielorybie czyli od 94 do 98 są takie same jak np w mk2 lub 1? Znalazłem w katalogu wymiary tych łożysk (śr zew 68 wew 41 szer 21)i są takie same jak w/w wersjach do tego dochodzi jeszcze Sierra. Jeżeli tak to dlaczego ceny są takie zróżnicowane do wieloryba najtańsze za 120 zł a do np. Sierry 30 zł (mówimy tu o silniku 2L DOHC 8V |
tak sa takie same tylko piasta jest na 5 śrub i długość półosi inna krótsza, kiedyś sam na trasie sie ratowałem tym bo zajechałem piaste i łożysko a akurat szrot był pod rekom i mieli mk2 wiec przełorzyłem piaste i łożysko i koło i poleciałem dalej.
[ Dodano: |12 Mar 2009|, o 14:56 ]
a silnkiki to tu chyba niema znaczenia,wszystkie miały tak samo mi sie wydaje |
|
|
|
 |
masa300789

Auto: Mondeo 2,5 v6
|
Wysłany: |12 Mar 2009|, 2009 17:28
|
|
|
Witam! nie wiem jak lozysko ...ale pada ,jak cos nie halo z piasta, mi dwa razy padlo raz w mk2 raz w mk3.. pierwszym razem wymienilem lozysko na nowe i rozlecialo sie po niedlugim czasie po dokladnym sprawdzeniu piasty okazalo sie ze to ona temu winna poradzili wymienic na uzywke cala piaste z lozyskiem i tak robilem .. wychodzilo o wiele taniej (akurat mialem dostep do swiezutkich aut zza odry )Pozdrowienia! |
_________________ Pozdrawiam Robert |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Pomógł: 48 razy Wiek: 50 Dołączył: 28 Sty 2007 Skąd: Krzczonów
|
Wysłany: |12 Mar 2009|, 2009 18:49
|
|
|
| simonsamit napisał/a: | | a silnkiki to tu chyba niema znaczenia,wszystkie miały tak samo mi sie wydaje | v6-dejzel mają takie same czyli wieksze przeduby |
| Ostatnio zmieniony przez pepi |12 Mar 2009|, 2009 18:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |