|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Jak wyjąć szybę z tylnych drzwi?? |
| Autor |
Wiadomość |
Jankes [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Mar 2009|, 2009 10:49 Jak wyjąć szybę z tylnych drzwi??
|
|
|
| Hej, od pół godziny mecze się nad wyjściem szyby z tylnych lewych drzwi, myślałem ze będzie to takie proste jak w przednich, ale nie jest, więc trzeba się poradzić kolegów. Jak to wyjąc?? |
|
|
|
 |
Julek
510 571 845

Auto: '91 2,9 LSD,
Pomógł: 32 razy Wiek: 42 Dołączył: 15 Lut 2007 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: |6 Mar 2009|, 2009 10:55
|
|
|
Jankes, rozumiem, że już zjechałeś podnośnikiem w dół i odkręciłeś szybę od ramion.
Ja, żeby to zrobić szybko odkręcam dodatkowo zewnętrzną poziomą listwę ozdobną (przy krawędzi drzwi - dwie śruby na bokach) i jedną z prowadnic szyby. Czasami muszę też nagiąć boczną zewnętrzną listwę ozdobną (tą przy "trójkąciku" z napisem scorpio/fst/ghia, czy co tam jeszcze masz:) ) i ją wysunąć do siebie (tylko nie złam). Musi wyjść |
_________________ Tak to jest normalne, że nie gadasz z bandytami. Nie zapraszasz ich do domu, nie odwiedzasz ich samych. Kto z kim przystaje, takim się staje... |
|
|
|
 |
Jankes [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Mar 2009|, 2009 11:05
|
|
|
odkręcić odkręciłem od podnośnika, odkręciłem tez prowadnice, myślałem ze odegnę prowadnice i wyjdzie, to idę do piwnicy odkręcić ozdobna listwę i zobaczymy.
[ Dodano: |6 Mar 2009|, o 11:34 ]
poszło, trochę na siłę ale wyszła Dzięki Julek |
|
|
|
 |
Julek
510 571 845

Auto: '91 2,9 LSD,
Pomógł: 32 razy Wiek: 42 Dołączył: 15 Lut 2007 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: |6 Mar 2009|, 2009 15:24
|
|
|
Jankes, spoko - mam wprawę, ale jakby nie patrzeć - z przednią jest o niebo łatwiej. Gdyby ktoś musiał tłuc, żeby dostać się do środka - polecam prawy przód |
_________________ Tak to jest normalne, że nie gadasz z bandytami. Nie zapraszasz ich do domu, nie odwiedzasz ich samych. Kto z kim przystaje, takim się staje... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |