$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - El. Szyby Tyl.
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
El. Szyby Tyl.
Autor Wiadomość
juby6
[Usunięty]

Wysłany: |7 Lip 2008|, 2008 23:04   El. Szyby Tyl.

Witam mam zamiar podłączyć do swojego wieloryba Elektryczne szyby na Tyl. Mam cale wiązki elektryczne tylko wymiana całych wiązek to trochę roboty może ktoś kiedyś montował u siebie i da jakieś wskazówki żeby nie wymieniać całych wiązek. Może jakiś schemacik .

Pozdrawiam
Szymon

pablo19 
Tropiciel

Auto: '89 12V :P NO LPG
Wysłany: |8 Lip 2008|, 2008 08:40   

Ja ostatnio przekładałem wiązki w drzwiach z GL na Ghia po to żeby mieć z tyłu lampki więc jeśli chodzi o drzwi to przełóż całą wiązkę, a jak masz resztę wiązki z auta to lepiej ją wykorzystaj, ale w jaki sposób to już nie powiem, bo wielorybów nie lutowałem (jeszcze). ;)
2.9 12V6 MSB <- złociutkie 8) razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 <- Ikona 8)
2.9 Team

devils
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sie 2008|, 2008 18:12   

Mam pytanko zakupiłem lampki do drzwi, i z tego co wiem podłączyć je na drzwi przednie nie bedzie problemu bo z teco co mi wiadomo wystarczy wpiąć wtyczki ale juz z tylnymi może być problem poniewaz w drzwiach tylnych posiadam korbki do otwierania szyb. Co trzeba mieć żeby to zadziałało ? wiem ze chyba wiązke do drzwi tylko nie wiem czy to taka jak tu --> http://www.allegro.pl/ite...scorpio_95.html i czy musiałbym przekładać całą wiązke czy wystarczy np. dopiąc częsc wiązki tak zeby w tylnych drzwiach była ? Jestem ciemny z elektroniki więc pytam co i jak przed zabraniem się do roboty :-d

pepi 
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Wysłany: |7 Sie 2008|, 2008 18:36   

po piersze link który wkleiłesz nie polecam od nich ;) a po zatym w wierorybie działanie szyb obsługują moduły pablo19, ;) nie jest tak łatwo jak w starym :neutral: a co do lampek najlepiej wymienić całe wiązki w drzwiach i tak prawdopodobniie niemasz masy na słupku która będziesz musiał dać skrecając z czujnikiem krancówki :)
Ostatnio zmieniony przez pepi |7 Sie 2008|, 2008 18:37, w całości zmieniany 1 raz  

devils
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sie 2008|, 2008 19:42   

łozesz w morde z całą się grzebać hehe jakoś powiem ze ponowne rozbieranie deski itp mnie nie cieszy, chyba zostane przy światełkach tylko w przednim przedziale, bo i tak praktycznie sam jezdze :-d

Odpowiedz do tematu