|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
El. Szyby Tyl. |
| Autor |
Wiadomość |
juby6 [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Lip 2008|, 2008 23:04 El. Szyby Tyl.
|
|
|
Witam mam zamiar podłączyć do swojego wieloryba Elektryczne szyby na Tyl. Mam cale wiązki elektryczne tylko wymiana całych wiązek to trochę roboty może ktoś kiedyś montował u siebie i da jakieś wskazówki żeby nie wymieniać całych wiązek. Może jakiś schemacik .
Pozdrawiam
Szymon |
|
|
|
 |
pablo19
Tropiciel

Auto: '89 12V :P NO LPG
Pomógł: 55 razy Wiek: 42 Dołączył: 14 Mar 2005 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: |8 Lip 2008|, 2008 08:40
|
|
|
Ja ostatnio przekładałem wiązki w drzwiach z GL na Ghia po to żeby mieć z tyłu lampki więc jeśli chodzi o drzwi to przełóż całą wiązkę, a jak masz resztę wiązki z auta to lepiej ją wykorzystaj, ale w jaki sposób to już nie powiem, bo wielorybów nie lutowałem (jeszcze). |
_________________ były
2.4 12V6 MSB
2.9 12V6 ASB razy trzy
2.9 12V6 MSB złociutkie razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 Ikona
2.9 Team |
|
|
|
 |
devils [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Sie 2008|, 2008 18:12
|
|
|
Mam pytanko zakupiłem lampki do drzwi, i z tego co wiem podłączyć je na drzwi przednie nie bedzie problemu bo z teco co mi wiadomo wystarczy wpiąć wtyczki ale juz z tylnymi może być problem poniewaz w drzwiach tylnych posiadam korbki do otwierania szyb. Co trzeba mieć żeby to zadziałało ? wiem ze chyba wiązke do drzwi tylko nie wiem czy to taka jak tu --> http://www.allegro.pl/ite...scorpio_95.html i czy musiałbym przekładać całą wiązke czy wystarczy np. dopiąc częsc wiązki tak zeby w tylnych drzwiach była ? Jestem ciemny z elektroniki więc pytam co i jak przed zabraniem się do roboty |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Pomógł: 48 razy Wiek: 50 Dołączył: 28 Sty 2007 Skąd: Krzczonów
|
Wysłany: |7 Sie 2008|, 2008 18:36
|
|
|
po piersze link który wkleiłesz nie polecam od nich a po zatym w wierorybie działanie szyb obsługują moduły pablo19, nie jest tak łatwo jak w starym a co do lampek najlepiej wymienić całe wiązki w drzwiach i tak prawdopodobniie niemasz masy na słupku która będziesz musiał dać skrecając z czujnikiem krancówki |
_________________ v8 4.2 agis p13
nie bądź łosiem kup Fał Osiem |
| Ostatnio zmieniony przez pepi |7 Sie 2008|, 2008 18:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
devils [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Sie 2008|, 2008 19:42
|
|
|
łozesz w morde z całą się grzebać hehe jakoś powiem ze ponowne rozbieranie deski itp mnie nie cieszy, chyba zostane przy światełkach tylko w przednim przedziale, bo i tak praktycznie sam jezdze |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |