|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Sterowanie fotelem-problem/zwarcie w regulacji |
| Autor |
Wiadomość |
Extrementus [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2008|, 2008 20:53 Sterowanie fotelem-problem/zwarcie w regulacji
|
|
|
| Witam. Mam pewien mały ale problem ze sterowaniem fotelami, oba przednie fotele są w full elektryce, ale kiedy próbuje regulować fotel kierowcy pojawia się dymek z przełącznika i przepala sie bezpiecznik, więc obstawiam ze cos robi zwarcie w tej regulacji i teraz moje pytanie jak się do tego dobrać czy musze wyjmować cały fotel czy można jakość ciągnąc same te przyciski i ten plastikowy boczek/osłonę fotela?? |
|
|
|
 |
Kevin Xy
WSK x3

Auto: '90, 2.9 12V, GHIA, ASB, wreszcie SEDAN
Pomógł: 39 razy Wiek: 49 Dołączył: 17 Sie 2004 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: |27 Kwi 2008|, 2008 21:42
|
|
|
moze zanim napiszesz to pofatygowalbys sie do auta z wkretakiem i sprobowal cos zrobic ??
myslisz ze ja tym wkretakiem przez net Ci to naprawie ??
chyba wyraznie widac aslepki z boku fotela, pod nimi sruby i dodatkowo jedna z przodu |
_________________ Kevin Xy
535 015 788
'88 2.0 OHC GL
'90 2.9 12V GHIA ASB
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'96 2.3 16V GHIA ASB SEDAN |
|
|
|
 |
Extrementus [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Kwi 2008|, 2008 07:00
|
|
|
| Ten plastik/osłonę to wiem jak odkręcić, bardziej chodzi mi o to jak zdemontować te przyciski, po prostu szarpnąć i zejdą, nie chce niczego popsuć bo raczej nie dokupię samego przełącznika |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |28 Kwi 2008|, 2008 11:31
|
|
|
| Extrementus napisał/a: | | po prostu szarpnąć i zejdą | podważ lekko wkrętakiem i zeskoczy, są na zatrzask mocowane. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Extrementus [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Kwi 2008|, 2008 17:02
|
|
|
Wiec tak demontaż tego jest bardzo prosty, nawet nie trzeba zdejmować przycisków, gorzej z odłączeniem wtyczek okazało się ze izolacja na kablach się przetarła od szyny fotela, więc zaizolowałem i juz jest wszystko ok, nie pali bezpiecznika ale nie działa mi jedna funkcja-podnoszenie oparcia związku z tym szukam takiego przełącznika moze ktoś ma takie coś na sprzedaż |
|
|
|
 |
Jankes [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Kwi 2008|, 2008 06:29
|
|
|
| UP |
|
|
|
 |
Extrementus [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Kwi 2008|, 2008 06:33
|
|
|
Może ktoś z Was wie która wtyczka jest odpowiedzialna za pochylanie/podnoszenie oparcia: ta czarna lub biała pod siedzeniem, ta co idzie od oparcia do przełącznika, czy ta co idzie od oparcia pod fotel czarna z 5 pinami?? Po prostu chcę podłączyć na krótko zeby tylko ustawić fotel, bo na leżąco nie umiem jeździć |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |