|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Prawdopodobnie kolumna kierownicy ? |
| Autor |
Wiadomość |
Unknown [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Kwi 2008|, 2008 09:16 Prawdopodobnie kolumna kierownicy ?
|
|
|
Witam. mam taki dość denerwujacy problem.
przy skręcie kierownica, ew jazda po nierównościach słychac takie jak by dziwne gumowe tarcie , jak by guma o cos tarła.
Najbardziej to słychać jak wszystko jest "zimne" czyli np po nocy wsiadam do auta i gdy zjezdzam z kraweznika to dosc mocno to słychać.
na poczatku sądziłem, ze to gumy na mcpersonach(te które montuje sie do kielicha na 3 sróby) ale zostały wymienione razem z łożyskami i objaw jest dalej ten sam.
kierownica nie lata na boki wiec myśle ze łożysko grodziowe można odrzucic?
z ciekawych objawów to jescze to, że czasami kiera chodzi tak ciezko, że prawie nie mozna nia ruszyc jak auto stoi (oczywiscie silnik wl).
czy na kolumnie sa gdzies jeszcze jakies lozyska gumowe elementy ? np miejsce wchodzeni a kolumny do magla? |
| Ostatnio zmieniony przez Unknown |23 Kwi 2008|, 2008 09:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sierars1 [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Kwi 2008|, 2008 03:30
|
|
|
| 2 gumy mocujące kolumnę lub może piszczą ci gumy od stabilizatora. |
|
|
|
 |
Unknown [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Kwi 2008|, 2008 08:52
|
|
|
ale gumy od stabilizatora powinny wyjsc chyba na szarpakach ? bo byłem w 3 róznych miejscnach już i nigdzie nie wyszlo nic
to moze te dwie gumy o ktorych piszesz. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |