|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
87` Liftback 2.5 Diesel GL |
| Autor |
Wiadomość |
Daniello [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Mar 2008|, 2008 07:17 87` Liftback 2.5 Diesel GL
|
|
|
No to przyszedl czas abym i ja opisal swojego Scorpiona. Pewnego ladnego dnia sprzedalem swoj poprzedni samochod i jeszcze tego samego dnia potrzebowalem czyms jezdzic. Na allegro.pl znalazlem Forda Scorpio na zdjeciach wygladal bardzo ladnie wiec nie zastanawiajac sie dlugo zadzwonilem do goscia. Dowiedzialem sie ze jest do wymiany rozrusznik i wahacz z przodu, no to nic w samochod z kolega i w droge pod warszawe. Na miejscu ujrzalem to Scorpio rzeczywiscie rozrusznik byl do wymiany ale po rozgrzaniu swiec odpalil na pych bardzo ladnie. Lewe przednie kolo stalo krzywa przez wahacz. Pojechalem na jazde probna i po niej wiedzialem ze go biore! Po spisaniu umowy, zaplaceniu, zatankowaniu przyjechalem do domu. Nastepnego dnia wyszedlem aby go dokladnie ogladnac do garazu no i uwierzcie mi, ze nikt z was nigdy nie wiedzial tak zaniedbanego scorpio brud i syf siedzenie kierowcy zlamane! po pierwszym odkurzeniu znalazlem takie rzeczy jak suszone grzyby! brudne metalowe lyzki, opakowania po cukierkach dzemach itd. Wygladal juz lepiej ale to jeszcze nie bylo to! W sumie zeby go odkurzyc pozadnie zajelo mi 2 dni! po czym wymienilem rozrusznik, kupilem dywaniki materialowe, plaka zeby wszystkie plastiki wygladaly tak jak powinny, zalozylem radio. Pojechalem do serwisu olejowego na wymiane filtra paliwa, powietrza, oleju i oleju w silniku wierzcie mi ze takiej smoly nigdy nie widzialem! a filtr powietrza byl caly czarny! Teraz Scorpion odpala za kazym razem wyglada jak typowa limuzyna, we wnetrzy pacznie cytrynowym zapachem, dywaniki codziennie trzepane po jezdzie. Aha przypomnialem sobie ze Scorpio zanim go kupilem stal pol roku nie ruszany ze wzgledu na awarie rozrusznika i powiem wam ze po powrocie do domu 180km lewe tylne kolo zrobilo sie calem rdzawawe i skonczyl mi sie klocek hamulcowy takze klocki z tylu tez wymienilem Teraz zajme sie blacharka (bo tez troche sie na tym znam) i szukam jakis felg aluminiowych ladnych 17`. Pozdrowionka jak umyje Scorpio dodam jeszcze dzis zdjecia
Oto obiecane zdjecia:
 |
| Ostatnio zmieniony przez Daniello |2 Kwi 2008|, 2008 07:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |