|
Mechanizmy wycieraczek - rozpadaja sie , co zrobic. |
| Autor |
Wiadomość |
KorczAndSehr [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Lis 2007|, 2007 23:07 Mechanizmy wycieraczek - rozpadaja sie , co zrobic.
|
|
|
Witam
Mam od paru dni problem z wycieraczkami, glowne ramie ktore napedza wycieraczki wypada z tego miejsca w ktorym pcha reszte. Nie wiem jak to opisac ale chyba wiecie o co mi chodzi, ten caly zatrzask / wcisk sie wyrobil i zwiazalem to linka od wieszania bielizny, moze wytrzyma pare dni ale zastanawiam sie co zrobic, czy mozna gdzies kupic samo ramie glowne, czy wymienic wszystko w cholere i jaki to moze byc koszt ? |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Lis 2007|, 2007 23:23
|
|
|
| naprawic sie to raczej nie daje. jak mi to padlo to wstawilem do znajmego "naprawiacza" i wymienil na uzywke i juz mialem spokoj do konca zycia tego samochodu. a linka ktora to zwiazales?? pomaga ale sprawdzaj dosc czesto jak ona sie ma bo sie pewnie szybko przetrze |
|
|
|
 |
KorczAndSehr [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Lis 2007|, 2007 23:28
|
|
|
| A znasz kogos w okolicy trojmiasta co mialby jakas uzywke ? Ale uzywke wstawil tylko to jedno ramie czy wszystko wymienil ? Bo nie wiem czy jak dam tylko to ramie napedowe to czy tam bolec w tym drugim ( co wchodzi w to ramie napedowe ) tez nie jest wyrobiony, jutro jade do wroclawia i mam nadzieje ze linka da rade na te 2 - 3 dni. |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Lis 2007|, 2007 08:47
|
|
|
| KorczAndSehr, nie sluchaj mmmk bo to zawodowy "wymieniacz" wszystkiego, naprawa jest prosta i szybka. nie wiem jak demontarz mechanizmu wycieraczek w przejsciowce ale w mk1 pare torxów i ze dwie m10 o ile pamietam 10 minut i wyjete. Rozwiercasz tą koncowke ktora ci wypada od spodu i przykrecasz srube z podkladką. troche smaru i gotowe. rozwiazanie lifetime. |
| Ostatnio zmieniony przez marcys |16 Lis 2007|, 2007 08:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
KorczAndSehr [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Lis 2007|, 2007 09:29
|
|
|
| Dzieki, w tym sek ze pod akademikiem ciezko cokolwiek wiercic w zime i jeszcze jak nie mam prawie zadnych narzedzi. Musialbym do kogos podjechac. Cos wymysle. |
|
|
|
 |
Księgowy [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Lis 2007|, 2007 11:13
|
|
|
| Przestańcie z tym wierceniem, jeżeli to to długie ramie to wymieniasz i po kłopocie, kilkadziesiąt zł nówka i masz z głowy na parę lat |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |16 Lis 2007|, 2007 12:17
|
|
|
| Księgowy napisał/a: | | kilkadziesiąt zł nówka i masz z głowy na parę lat | a wiercenie to kilkanaście minut roboty i masz na wieki i kilkadziesiąt zeta w kieszeni na browar |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Lis 2007|, 2007 12:52
|
|
|
| KorczAndSehr napisał/a: | | Dzieki, w tym sek ze pod akademikiem ciezko cokolwiek wiercic w zime |
A tam gadasz... trochę checi i zaciecia... nie takie rzeczy robiło sie pod blokiem na parkingu czy to w deszcz czy snieg....
Np. wymiana rozrusznika... bez podnośnika |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Lis 2007|, 2007 13:21
|
|
|
jakbys sluchal marcysia to niech Ci da gwarancje,ze nie rozpadnie sie to w czasie deszczu itp bo metody mlotkowo silikonowe + sznurek to sa ok ale na bardzo bardzo krotko. a uzywka ile kosztuje?? jak chcialem caly silnik kiedys sprzedac z tym mechanizmem za 20 zl to nikt nie chcial (wiec dalem to w prezencie temu co kupil moje scorpio). a jakbym wierceniem mial zaoszczedzic 20 zl to wybaczcie ale |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |17 Lis 2007|, 2007 14:28
|
|
|
| Księgowy napisał/a: | | Przestańcie z tym wierceniem, jeżeli to to długie ramie to wymieniasz i po kłopocie, kilkadziesiąt zł nówka i masz z głowy na parę lat |
jw w aso ok 50zł nowe |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
VIK
KR673YV

Auto: BMW E38
Pomógł: 67 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2004 Skąd: Kraków
|
Wysłany: |17 Lis 2007|, 2007 17:58
|
|
|
póki co obróć o 180 stopni i to co odpada, nałóż na ramiączko silnika od góry
rozwiązanie doraźne.
P.S. Tez mam rozwiercone+wsadzoną śrubę+zaklepane, już 2 lata, i jeszcze dłuuuugo poszura. |
_________________ "mądremu wystarczą dwa słowa a głupiemu to i referatu mało..."
tel.: 502894108. |
|
|
|
 |
maup
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
|
Wysłany: |19 Lis 2007|, 2007 19:11
|
|
|
...i jeszcze bardziej doraźne - jak mi kiedyś się w moim pierwszym Scorpio toto rozpadło (oczywiście noc głucha, do domu daleko i leje jak z cebra) to poświęciłem kawałek koszulki, wsadziłem tę szmatkę w gniazdo, wcisnąłem gałkę na siłę i... chodziło tak ładne parę miesięcy |
_________________ == Im lepsze auto terenowe ======
== tym dalej trzeba iść po ciągnik === |
|
|
|
 |
Adam [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Gru 2007|, 2007 22:56
|
|
|
jedyna moim zdaniem naprawa to rzeczywiscie przewiercenie. Sam kiedys wymieniłem na nowe ramie, rzeczywiscie niecałe 5 dych. Jednak nie przetrzymało zimy bo procz ramienia kulka tez sie wysługuje, fak ze wówczas przez zime robiłem jakies 30 - 40 tys i w koncu gdzies w niemczech na dworze przy pomocy wkretarki wiertła 4 i srubki jakies 20 mm skreciłem i spokój na wieki |
|
|
|
 |
k0al4 [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Gru 2007|, 2007 19:01
|
|
|
ja u siebie po metodzie na gumkę która potrwała trochę czasu podjechałem do gościa który mi podgrzał ta kulkę i zacisnął ja na tym drugim ramieniu i sie trzyma |
|
|
|
 |
krzysztof.CZK [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Gru 2007|, 2007 21:41
|
|
|
| ja robiłem patent z dętką rowerową ale po jakimś czasie się rozsypało doraźnie kupiłem dwie gumki do włosów i chodzi już 3 m-ce |
|
|
|
 |
|
|