|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Szum , jakby z pustej beczki |
| Autor |
Wiadomość |
adwes [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Wrz 2007|, 2007 20:48 Szum , jakby z pustej beczki
|
|
|
Witam
zauwazylem ostatnio , ze jak auto jest zimne , po odpaleniu , zlychac z tylnej czesci szum , tak jakby z pustej beczki, slychac to , gdzies zaraz za tylna kanapa i jest bez znaczenia , czy mam wbity bieg , czy nie , slychac to tez w czasie jazdy , jak stoje na swiatlach i ruszam , to w tym momencie , przy dodaniu gazu na chwile to milknie i powraca spowrotem , tak jest przez jakies 3 km ( nie wiem , dopuki silnik sie nie nagrzeje ? ) , potem jest cisza
i nie ma tez znaczenia czy zbiornik paliwa jest pelny , czy nie , bo myslalem , ze cos z zaworkiem w korku
czy to moze pompa siada ? macie jakis pomysl , co to moze byc
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |26 Wrz 2007|, 2007 21:00
|
|
|
Nie wiem jaki jest dźwięk z pustej beczki ale myślę że to może pomału klękać pompa. Osłuchaj we wnękach kół, za kołami, tam słychać dobrze pompę, czy to idzie ze zbiornika. Druga możliwość, że to coś z wydechem, też trza osłuchać, ew. popatrzeć. |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
Michu
GPU 94WU

Auto: Fiat Ducato 10 2.8D 2001 blaszak
|
Wysłany: |12 Paź 2007|, 2007 21:04
|
|
|
ja bym stawiał na pompe.... bo nic innego do głowy nie przychodzi... ale najlepiej wjechać autem na kanał i osłuchać dokładnie... ciężko mi jest wyobrazić sobie "dźwięk z pustej beczki " |
_________________ 793-126-511
Jest: Ducato 2.8D "01 blaszak
Było: Scorpio '93 2.0 DOHC kombi; 126p "79 0,6; Passat B1 "78 1,3; Passat B2 Syncro "89 1,8 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |