|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Parujące szyby |
| Autor |
Wiadomość |
szorter [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Sie 2007|, 2007 20:13 Parujące szyby
|
|
|
Mam problem z moją scorupą podczas ulewnego deszczu latem. Nie mam klimy, wymieniłem filtry powietrza nad dmuchawą.
Problem pojawia się w momencie deszczu - dużej ulewy. Mam założone owiewki na przednich szybach i w momencie dużego deszczu staram się uchylać szyby ale na nic. Dmuchawę mam ustawioną na obieg zew. a szyby mi tak szybko parują, że nic nie widzę. Wycieranie szyb podczas jazdy mija się celem nic nie widać. Muszę się zatrzymać. Tak jakby następowała bardzo duża różnica temperatury na zew i wew. auta szyba przednia zaparowana na amen. Dmuchawa ustawiona na szybę na maxa zimne powietrze nie ma rzadnego skutku, ustawione na ciepłe powietrze jeszcze gorzej. O co chodzi?
Może mi ktoś pomóc? |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Sie 2007|, 2007 21:02
|
|
|
Witam! Wyglada na zapchane odplywy lub pekniety wklad nagrzewnicy.Plynu nie ubywa? Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
feluke [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Sie 2007|, 2007 04:15
|
|
|
| Ja obstawiam odplywy oraz filtr kabinowy do wymiany. |
|
|
|
 |
szorter [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Sie 2007|, 2007 07:41 mleko
|
|
|
| Wymieniałem jakiś czas temu filtr na nagrzewnicy jak pamiętam to były trzy płytki filtry ktróe układało się w jeden pasek nad nagrzewnicą. A jeśli chodzi o obieg to oba chodzą dobrze. Muszę jeszcze sprawdzić te odpływy. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |16 Sie 2007|, 2007 11:08
|
|
|
| Speedo napisał/a: | | zalaczony na stale obieg wewnetrzny z powodu zgnilego zaworka w akumulatorze cisnienia | miałem to samo, można to łatwo zweryfikować, odepnij wężyk który idzie koło siłownika do zamkniętego obiegu ( zatkaj go palcem bo będzie silnik lewiznę brał ) i zobaczysz wtedy czy klapa czasem aby się nie cofnie, jeśli się cofnie to masz zwalony zaworek ( do wymiany bo jest nierozbieralny ) |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
| Ostatnio zmieniony przez Struna |16 Sie 2007|, 2007 11:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
awb [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Sie 2007|, 2007 22:15
|
|
|
zaworek jest rozbieralny u mnie byl przegnity od strony tej wychodzacej blaszki no to-na szrot taki zawor zgnity z drugiej strony odgiac ta zagieta blaszche na okolo srubokretem wyciagnac druga czesc ostroznie razem z guma i sprezyna ktora jest wsrodku pozamieniac to co trzeba uprzednio czysczac drobnym papierem i jakims wd odrdzewiaczem poskladac ostroznie pozabijac boki zalozyc i gra -mi zaworek dostalem za darmo bo i tak byl zgnity |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |17 Sie 2007|, 2007 10:14
|
|
|
| Speedo napisał/a: | | chodzi o zaworek, taka cewka z bolcem malusia w akumulatorze cisnienia | mała pierdółka i spokojnie za 30 zeta to dostaniesz razem z aku ciśnienia, jedna śrubka i wymieniasz całość, podpinasz wtyczkę i działa. |
|
|
|
 |
adamf

Auto: ford scorpio 2,5TD
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 04 Mar 2007 Skąd: Lubaczów
|
Wysłany: |17 Sie 2007|, 2007 19:54
|
|
|
| mowa jest o używce |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |17 Sie 2007|, 2007 23:13
|
|
|
| adamf napisał/a: | | mowa jest o używce | jak najbardziej. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |