|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
mmmk tajemniczy sedan 1992 2.x |
| Autor |
Wiadomość |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Lip 2007|, 2007 22:03 mmmk tajemniczy sedan 1992 2.x
|
|
|
jak w temacie silnik pochodzi z mojego bylego mk1 ktorego sam osobiscie nie wiedzac czemu po co i w jakim celu sprowadzilem sobie z hamburga. skoro moja byla cl miala stac sie ghia a trafila sie okazja kupna budy mk2 ghia to to zrobilem i tak narodzilo sie moje scorpio. mialo byc wspamnialym samochodem w ktory kilku mechanikow wlozylo duzo pracy i serca a ja tylko kasy i nadziei...
no wiec tak buda byla po 2.9 i byla od kiedy go ujrzalem w kolorze zielonym ale dosc zuzytym...
a wedlug VINu jest srebna i jak sie okazalo ktos kiedys pomalowal ten samochod bo ma w srodku na wyskosci przednich foteli srebny pas. ale malowanie chyba bylo dosc profesjonalne bo ze srodkami wlacznie. jednak samochod mial kilka wad. zapalil mu sie komputer od absu wiec zaraz po kupnie musialem kupic nowy ale stopila sie troche deska rozdzielcza wiec trzeba bylo ja wymienic. bylo to ponad 2 lata temu jak czesci do tego modelu nie byly az tak latwo dostepne jak teraz ale sie udalo i tak mam deske rozdzielcza z coswortha 93 z poduszka powietrzna pasazera ktorej nie ma do czego podlaczyc. po zlozeniu calosci zostal dalej slad przeszlosci na fotelu pasazera... oslona przeciwsloneczna ktora sie topila wytopila dziury w tapicerce... fotele w identycznym wzorze udalo mi sie kupic jakis czas pozniej i slady przeszlosci zniknely na zawsze... nastepnie po zlozenu samochod poszedl do blacharzo lakiernika na lakierowanie calosci... po tym zabiegu wygladal jak chcialem:
ale zaczely sie problemy zawieszeniowo hamulcowe. wiec po kolei wymiana calego zawieszenia i ukladu hamulcowego. a ,ze sie trafilo to kupilem przednie hamulce od coswortha i juz mial uklad hamulcowy prawie idealny... no i z tym idealnym ukladem hamulcowowym nie zauwazylem samochodu ktory stal na ustap pierwszenstwa wiec go wyrzucilem ze skrzyzowania i rozbilem sobie przod. czesci uszkodzone w wypadku zostaly wymienione na inne ktore do teraz sa niepomalowane. za kare ze samochod dal sie rozbic zalozylem mu gaz... ale zeby mnie zly gaz nie ukaral to sekwencja dla mojego spokoju. pozniej w zawieszeniu przestaly mi wystarczac seryjne gumy stabilizator wahacz wiec zostaly sprowadzone i zalozone poliuretany. w koncu zaczal normalnie jezdzic. w samochodzie od czasu do czasu cos sie sypie glownie elektryka (skrzynka bezpiecznikow i rozrusznik wraz z instalacja idaca do niego) ale to zostalo juz naprawione. nasteopnie zalozylem do niego tylne hamulce wentylowane od kombi wiec smiem twierdzic,ze mam 1 z najlepiej hamujacych dohc w kraju teraz do zalozenia czeka nowe sprzeglo i podpora walu i zamierzam dlugo jeszcze jezdzic tym samochodem poniewaz jak probowalem go sprzedac za cene zlomu to nikt go nie chcial a skoro zbudowanie go kosztowalo pod 20 tys zl to zal mi go oddac za 10% tego ale w chwili slabosci zrobilbym to ale nikt sie nim nawet nie zainteresowal wiec zostalo mi go polubic od nowa i jezdzic jeszcze jakis czas. to tyle co moge napisac poniewaz nie dostalem dyspensy od adminow zebym mogl sobie o nim napisac wiecej prawdy i poprzeklinac co chwila |
| Ostatnio zmieniony przez mmmk |2 Lip 2007|, 2007 22:07, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |