$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Problem
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem
Autor Wiadomość
marecki3kr
[Usunięty]

Wysłany: |22 Kwi 2007|, 2007 14:07   Problem

Witam. Na początku pragnę podziękować wszystkim za życzenia urodzinowe. Dziękuję :-d . Teraz do rzeczy. Spotkał mnie probem z którym borykalo się wielu innych posiadaczy Scorpio. Mianowicie świecąca kontrolka ABS i TCS. Wszystko byloby normalne i nie prosił bym o poradę ale u mnie spostrzegłem małą różnicę. Kontrolki te nie zapalają się gdy auto jest zimne np. po nocy rano włanczam ruszam i wszystko ok i tak mogę jechać nawet 500km i jest dobrze. Ale i to jest ta różnica wystarczy , że auto się nagrzeje i wyłącze je na chwile to po ponownym ruszeniu przy 30km/h zapalają się obie i już nie gasną. Dopiero po paru godzinach w cieniu jak ostygnie wszystko wraca do normy. I tak przez cały czas. Silnik pompy abs podłonczalem na krótko do akumulatora i działa bez broblemu. Byłem na badaniu komputerowym i odczytał że w silniku pompy szczotki się zawieszałą i że cała pompa do wymiany. Jest to prawdą przy takich objawach? Z góry dziękuję za zainterasowanie i pozdrawiam.

bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |22 Kwi 2007|, 2007 14:18   

Przeczysc wtyczki czujnikow przy nadkolach i zakonserwuj jakims "kontaktem", nie WD 40.

marecki3kr
[Usunięty]

Wysłany: |22 Kwi 2007|, 2007 14:39   

Jakiś konkretny może jakaś nazwa ponieważ nie mam do czynienia z czymś takim a w sklepie wszystko będą zachwalać

Vaux 
FSTMember073

Auto: Disco Polo 2002 1.2 12V
Wysłany: |22 Kwi 2007|, 2007 15:42   

Ja używam preparatu "Kontakt S" - sprawdza się.
Był: Ghia 2.9 12V6 '90 MSB & Lift 2.0 DOHC '91

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |25 Kwi 2007|, 2007 09:25   

Vaux napisał/a:
Ja używam preparatu "Kontakt S"
a tych Kontaktów to jest ze 20 odmian, jedne do śniedzi, inne do czegośtam itd :)

marecki3kr
[Usunięty]

Wysłany: |15 Cze 2007|, 2007 19:09   

Witam. Dzisiaj byłem w warsztacie wymienić modulator. Mialem nadzieję że problem zniknie z TCS i ASB ale się okazałoże nie. Objawy nadal te same kontrolki się zapalają przy ok 30km/h a komputer zgłasza awarię pompy. Jest to możliwe aby oba modulatory były walnięte czy szukać w innym miejscu. W serwisie pytałem o nawy ale jak uszłyszałem cenę to mi się odechciało wszystkiego. Czy komuś udało ten problem rozwiązać?

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |15 Cze 2007|, 2007 20:36   

tak mnie, mozliwe ze oba uszkodzone, :) trza wymienic na sprawny albo naprawic obecny
http://tinyurl.com/qhaqjsk

marecki3kr
[Usunięty]

Wysłany: |17 Cze 2007|, 2007 10:10   

to może jakaś podpowiedź na co zwrócić uwagę przy próbie naprawy tego modulatora. Proszę :-D

[ Dodano: 2007-08-18, 11:41 ]
Witam. Jakiś tydzień temu odebrałem auto od mechanika. Naprawil mi ten modulator. Scieżki na płytce były przerwane. Koszt naprawy to 160zł. Dał gwarancje na trzy miesiące. Jeden problem z głowy. Pozdrawiam Marek.

Odpowiedz do tematu