$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - problem z lpg
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z lpg
Autor Wiadomość
łukasz194
[Usunięty]

Wysłany: |4 Cze 2007|, 2007 15:21   problem z lpg

czy to wina parownika czy jakegos filtru za jak mocniej nadusze pedał gazu to to samochud przez 5 sek zdusi sie i dopiero zacznie przypieszac a jak dynamiczniej dojezdzam do skrzyzowania to albo zgasnie albo obroty falujommieczy 1000 a 400 (nieraz po przloczeniu na lpg obroty tesz tak falujom)?

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |4 Cze 2007|, 2007 15:31   

może wystarczy regulacja gazu.

do cent
[Usunięty]

Wysłany: |4 Cze 2007|, 2007 19:55   

tez tak mialem po regulacji chodzi jak benzyna

lewy
[Usunięty]

Wysłany: |9 Cze 2007|, 2007 20:36   

nie koniecznie regulacja, jezeli jest winny parownik. u mnie tak jest chociaz mimo tego ze mojej instalki nikt nie jest w stanie w polsce podlaczyc to jest przekonany ze to parownik sie popsul. takie same efekty mam jak kolega i czasami dobrze samochod chodzi a czasami nie wiec watpie zeby zle mial wyregulowany gaz przeciez by tak nie skakal przynajmniej

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |9 Cze 2007|, 2007 20:40   

Witam!Drogi kolego! Napisz z laski swojej jakiego typu masz instalacje. :one: Pozdrawiam.Stefan.

lewy
[Usunięty]

Wysłany: |9 Cze 2007|, 2007 20:51   

Stefan, a powiedz mi jaki najlepiej parownik zakupic. duzo slyszalem o jakims omvl ale jaki to pojecia nie mam. Takie info sie przyda nie tylko mi bo na forum jest pelno wypowiedzi ale takiej konkretnej nie widzialem. Gaziarze tez cos chwile mieli dzisiaj inne zdanie wiec wole samemu powiedziec im jaki maja zalozyc i wtedy sprawdze sobie samemu autko a nie zaplace i bedzie dupa bo juz mi sprzedali i nie naprawia ale nie wymienia

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |9 Cze 2007|, 2007 21:23   

Witam! A jaka jest instalacja i co sie dzieje zlego? :one: Pozdrawiam.Stefan.

lewy
[Usunięty]

Wysłany: |9 Cze 2007|, 2007 21:34   

Nie gasnie na gazie jak silnik sie mocno na grzeje i sie caly czas jedzie na gazie, pewnie membrany puchna badz puszczaja jak sa zimne. teraz jak samochod chwile sie ostudzil odpalilem go i trzymal obroty na gazie tak okolo 450 a jak chwile go rozgrzalem jazda to wzrosly do 1 tys - 1,2 tys wiec juz troche za duzo.
pali tez chyba jak na 2,0 za duzo bo 16 litrow na trasie przy 120km/h to duzo.
ogolnie to obroty faluja, gasnie silnik czasami i czesto ma mula. teraz np mial dziure od 1,5 tys do 3,2 tys obrotow i naprawde wszystko bylo oki po tych wartosciach

[ Dodano: 2007-06-09, 21:35 ]
zapomnialem dodac - instalacja II generacji - holenderska EUROGAS na podzespolach landi renzo

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |9 Cze 2007|, 2007 21:41   

Witam! Te instalacje powinny pracowac na dobranych podzespolach.Sprawdz czy gdzies nie ma dokladnie takiego reduktora jak miales.Jezeli nie znajdziesz to OMVL i ewenyualnie troche zabawy z zestrojeniem. :one: Pozdrawiam.Stefan.

lewy
[Usunięty]

Wysłany: |9 Cze 2007|, 2007 21:43   

Stefan, a ten omvl to jakis model czy poprostu tej firmy. akurat takiego jak mam nigdzie nie widze z serii landi renzo bo teraz sa tylko w zasadzie dwa rodzaje.

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |9 Cze 2007|, 2007 22:10   

Witam! Tam sa chyba tylko dwa rodzaje i podana jest "moc jaka obsuguje". :one: Pozdrawiam.Stefan.

Struna 

Wysłany: |11 Cze 2007|, 2007 09:49   

OMVL R90, tu jest opisany http://www.europegas.pl/i...ta&id=reduktory
Ostatnio zmieniony przez Struna |11 Cze 2007|, 2007 09:49, w całości zmieniany 1 raz  

lewy
[Usunięty]

Wysłany: |11 Cze 2007|, 2007 21:49   

Struna, wlasnie dzisiaj ogladalem taki sam i chyba jestem na niego zdecydowany. dzieki jednak za podpowiedz bo teraz juz ktos mnie uswiadomil ze jednak zlego wyboru bym nie zrobil. powiem Ci ze moi gazownicy, ktorzy naprawde niby znaja sie na rzeczy i zakladali instalki w kilku autach wlasnie przeze mnie nie zawiedli mnie. dzisiaj jak powiedzialem ze chce dobry parownik omvl jakos chcieli abym zmienil zdanie. CZEMU?? tak ciezko go dobrze wyregulowac??
pozdrawiam

Struna 

Wysłany: |12 Cze 2007|, 2007 09:26   

lewy napisał/a:
CZEMU?? tak ciezko go dobrze wyregulowac??
nie wiem czemu, mnie też kilku gazowników kręciło na niego nosem ale ja już w drugim aucie mam taki i nie mogę złego słowa powiedzieć, no może jeden drobiazg - brak śruby do spuszczania mazutu ( ale jak sądzę drugi wylot gazu do tego właśnie służy ) A co do regulacji to stroi się ten reduktor bezproblemowo, ma ogromny wymiennik ciepła i dużą wydajność oraz dodatkowy system stabilizacji membrany na jałowych - w zasadzie same zalety.

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |12 Cze 2007|, 2007 10:13   

Witam!
lewy napisał/a:
powiedzialem ze chce dobry parownik omvl jakos chcieli abym zmienil zdanie.
-majstrow zmien!Lepiej na tym wyjdziesz.
Struna napisał/a:
A co do regulacji to stroi się ten reduktor bezproblemowo, ma ogromny wymiennik ciepła i dużą wydajność oraz dodatkowy system stabilizacji membrany na jałowych - w zasadzie same zalety.
-tak jak kolega pisze.:one: Pozdrawiam.Stefan.

Odpowiedz do tematu