|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Nie chodzi na gazie |
| Autor |
Wiadomość |
rubik [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2007|, 2007 12:08 Nie chodzi na gazie
|
|
|
Witam. Nie wiem co się stało- samochód nagle przestał chodzić na gazie. Tzn chodził sobie chodził stojąc na parkingu, nagle zgasł (mam walnięty silniczek wolnych obrotów, myślałem, że dla tego) Próbuję go odpalić ponownie- kręcę, kręcę i nic, Jakby nie dostawał mieszanki (gaz w butli jest, iskra też). Na pych też nic. Udało się go odpalić na bęzynie, choć też raz jakby przerwał, w czasie jazdy przełączyłem na gaz i nic, silnik przestaje pracować, wracam na PB i jest (powiedzmy) OK.
Co to może byc?
Pozdrawiam
i dzięki Wam z góry za pomoc |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2007|, 2007 12:25
|
|
|
| może Ci bezpiecznik od instalki pierdyknął |
|
|
|
 |
rubik [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2007|, 2007 12:31
|
|
|
Myślisz bezpiecznik? Lampki ba centralce się palą. A jakby, to gdzie go szukać?
Ja już trace siły do tego samochodu |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2007|, 2007 12:40
|
|
|
jak lapmki palą sie to bezpiecznik ok
moze gdzieś elektrozawór nie przłacza... |
| Ostatnio zmieniony przez Oli |27 Kwi 2007|, 2007 12:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mariusz_technik [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2007|, 2007 12:40
|
|
|
| A jak przelaczasz na gaz, to otwiera sie elektrozawor gazowy? Mozna to sprawdzic na wylaczonym silniku,pstrykajac przelacznikiem benzyna-gaz, powinienes uslyszec tykniecie, tylko zrob to na wlaczonym zaplonie |
| Ostatnio zmieniony przez mariusz_technik |27 Kwi 2007|, 2007 12:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |27 Kwi 2007|, 2007 13:43
|
|
|
| mariusz_technik napisał/a: | | Mozna to sprawdzic na wylaczonym silniku,pstrykajac przelacznikiem benzyna-gaz, powinienes uslyszec tykniecie, | dobre dobre to chyba tylko w pierwszej generacji. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2007|, 2007 15:19
|
|
|
| czemu?jesli przelacznik ma opcje awaryjnego uruchomienia na gazie to moze tak byc. u mnie centralka nie dawala wystarczajaco mocnego sygnalu na elektrozawory. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |27 Kwi 2007|, 2007 15:27
|
|
|
| marcys napisał/a: | | czemu?jesli przelacznik ma opcje awaryjnego uruchomienia na gazie to moze tak byc. | pewnie że może, ale awaryjne uruchomienie na gazie to raczej nei kwestia pstrykania guziorem i słuchania |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2007|, 2007 15:30
|
|
|
ale da sie wykluczyc zle sterowanie/nie wlaczanie sie elektrozaworów od gazidła/beni
aha nie tylko moze ale tak jest-slychac elektrozawory po przekreceniu kluczyka jesli centralka ma awaryje palenie na gazie |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |27 Kwi 2007|, 2007 15:35
|
|
|
| marcys napisał/a: | | aha nie tylko moze ale tak jest-slychac elektrozawory po przekreceniu kluczyka jesli centralka ma awaryje palenie na gazie | nie wiem co ma u Ciebie wspólnego z tym przekręcanie kluczyka bo np. w bingo to jest zupełnie inaczej, owszem da się awaryjnie na gazie ale to trochę z tym jest zachodu |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2007|, 2007 15:41
|
|
|
| bo nie trzeba wachlowac przyciskiem po przekreceniu kluczyka zeby usyskac awaryjne palenie na gazie- centralka do wtrysku a mimo to jest 3 pozycyjna |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |27 Kwi 2007|, 2007 15:42
|
|
|
u mnie jest 0 pozycyjna, jest mikrostyk i tyle więc se możesz wachlować czym chcesz do woli i tak Ci to nic nie da |
|
|
|
 |
Kuzyn [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2007|, 2007 15:53
|
|
|
| Cytat: | | dobre dobre to chyba tylko w pierwszej generacji. |
Jeśli kolega odpala na gazie to wniosek taki że ma pierwszą generację |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |27 Kwi 2007|, 2007 16:04
|
|
|
| Kuzyn napisał/a: | | Jeśli kolega odpala na gazie to wniosek taki że ma pierwszą generację | bynajmniej II gen też można odpalić na gazie. |
|
|
|
 |
rubik [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2007|, 2007 16:39
|
|
|
| Tak- instalacja jest pierwszej generacji. Tak w ogole na centralce mam 2 przełączniki- jeden PB/LPG , drugi, czerwony, nie wiem do czego służy? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |