$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Podłokietnik Mk1. Jak go wyjąc?? PILNE!!!
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Podłokietnik Mk1. Jak go wyjąc?? PILNE!!!
Autor Wiadomość
xman17
[Usunięty]

Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 14:27   Podłokietnik Mk1. Jak go wyjąc?? PILNE!!!

siemka. chłopaki, mam podłokietnik u gościa za grosze i nie wiem jak go wyjąć. bardzo prosze jezeli ktos moze tylko jak najszybciej, niech mi zapoda fotke powiedzmy od gory i mi zaznaczy gdzie sa srubki i jak go zdjac.

i jeszcze lampki do srodka jak wyjac?? tzn te co oswietkają nogi w srodku i te co sa na drzwiach?? pozdrawiam i czekam na odpowiedz. pozdro, Grzesiek

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 14:53   

podłokietnik - wyjmujesz popielniczkę i tam masz dwie śruby, dwie lub trzy w schowku podłokietnika i dwie z boków ( mniej więcej w połowie ) , do tego zwalasz maskowanie ręcznego ( dwie śrubki pod klapką schowka ) i wtedy masz jeszcze dwie śruby przytwierdzające podłokietnik do tunelu - chyba tyle.

xman17
[Usunięty]

Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 14:56   

dzieki wielkie. musze sobie to wydrukowac... hehehe zeby nie zapomniec. aha a powiedz mi, lampki oswietlające nogi w srodku, i lampki co sa jak sie drzwi otworzy... jak to wyjac jeszcze??

Struna 

Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 14:57   

na zatrzaski są wciskane więc delikatnie podważaj i wyjdą.
Ostatnio zmieniony przez Struna |9 Mar 2007|, 2007 14:57, w całości zmieniany 1 raz  

xman17
[Usunięty]

Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 14:59   

a kabli ile wziasc?? heehe bo mam mozliwosc calosci.. tylko nie wiem czy jest sens...

i ktoredy idzie kabel od zapalniczki tej tylnej w podlokietniku?? i ile jego uwalic??

Struna 

Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 15:01   

do zapalniczki idzie pod podłokietnikiem więc sobie weź ile chcesz. a reszta to weź całość z drzwi od słupka.

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 15:05   

nie lepiej wziac cale fure?

xman17
[Usunięty]

Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 15:07   

ale mi sie nie oplaca... nie ma motora juz, skrzyni, zawiechy, czesci paru juz nie ma, srodek w skorze jest, decha chyba. wiem ze srodek chyba prawie caly zostal... a mi sie nie oplaca bo gosciu bedzie chcial pewnie kolo tysiaka za nia... wiec wiesz... pomozcie mi tylko bo ja za okolo godzine bede wyjezdzal do niego... i chce wiedziec co mam i jak wyjąć :D bardzo was prosze... bo nie chce nic zepsuc...

Struna 

Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 15:08   

jaka ta skóra ? i w jakim stanie ?

xman17
[Usunięty]

Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 15:11   

to byla srebrna habeta, skora nie wiem ale jak bede dzisiaj to sie dowiem. mi do sierry nie podejdzie chyba a mimo to ja bede mial siedzonka z zaglowkami od sierry... wiec wiesz...

boro_10in1
[Usunięty]

Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 15:43   

W przejściówce mam podłokietnik od MKI i nie jest przykręcany z boku,tylko w schowku i pod popielniczką.Wiem,bo w przejsciówce jest przykrecany po bokach,a tamten żeby przykręcić to musiałem dorobić takie listwy plastikowe po bokach,wywiercić w nich otwory i dopiero przykręcić.

Struna 

Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 15:47   

boro_10in1 napisał/a:
W przejściówce mam podłokietnik od MKI i nie jest przykręcany z boku
bo pewnie już ktoś odkręcił - fabrycznie jest również przykręcony z boku.

droidboo
[Usunięty]

Wysłany: |5 Kwi 2007|, 2007 23:15   

Witam,
Kupiłem sobie podłokietnik właśnie ten, który miał xman17, ale wyszedł mi problem. Nie popatrzyłem dokładnie i okazało się, że nie pasuje mi za bardzo, w moim scorpio (buda z 85r) ta cała część, gdzie jest radio i zapalniczka wygląda inaczej, mianowicie dół schodzi ku przodowi samochodu i się zagłębia, a za mieszkiem zmiany biegów jest jeszcze taka półeczka. Podłokietnik, który kupiłem jest za krótki i trochę inaczej mocowany. Da się wymienić cały pas (ten z radiem) od drzwi do drzwi? Chodzi mi o to, czy w ogóle to da się zamocować, bo nie orientuję się, czy mocowanie w mojej scorupie mocowanie od tego pasa jest inne niż w scorupach z seryjnym podłokietnikiem. Jutro moze zrobie zdjęcie, to zapodam tutaj.

xman17
[Usunięty]

Wysłany: |6 Kwi 2007|, 2007 00:57   

hmm to mi sie dziwne wydaje.... bo to bylo ze skorupy 89 wyciagane wiec problemow nie powinno byc... ale jak cos to sie wykombinuje cos... :) no problem :) pozdr

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |6 Kwi 2007|, 2007 08:25   

nascie razy pisane ze wersje z podlokietnikiem maja inna konsole srodkowa. ponoc jako komplet sie da zamontowac i pasuje.

Odpowiedz do tematu