|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Podłokietnik Mk1. Jak go wyjąc?? PILNE!!! |
| Autor |
Wiadomość |
xman17 [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 14:27 Podłokietnik Mk1. Jak go wyjąc?? PILNE!!!
|
|
|
siemka. chłopaki, mam podłokietnik u gościa za grosze i nie wiem jak go wyjąć. bardzo prosze jezeli ktos moze tylko jak najszybciej, niech mi zapoda fotke powiedzmy od gory i mi zaznaczy gdzie sa srubki i jak go zdjac.
i jeszcze lampki do srodka jak wyjac?? tzn te co oswietkają nogi w srodku i te co sa na drzwiach?? pozdrawiam i czekam na odpowiedz. pozdro, Grzesiek |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 14:53
|
|
|
| podłokietnik - wyjmujesz popielniczkę i tam masz dwie śruby, dwie lub trzy w schowku podłokietnika i dwie z boków ( mniej więcej w połowie ) , do tego zwalasz maskowanie ręcznego ( dwie śrubki pod klapką schowka ) i wtedy masz jeszcze dwie śruby przytwierdzające podłokietnik do tunelu - chyba tyle. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
xman17 [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 14:56
|
|
|
| dzieki wielkie. musze sobie to wydrukowac... hehehe zeby nie zapomniec. aha a powiedz mi, lampki oswietlające nogi w srodku, i lampki co sa jak sie drzwi otworzy... jak to wyjac jeszcze?? |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 14:57
|
|
|
| na zatrzaski są wciskane więc delikatnie podważaj i wyjdą. |
| Ostatnio zmieniony przez Struna |9 Mar 2007|, 2007 14:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
xman17 [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 14:59
|
|
|
a kabli ile wziasc?? heehe bo mam mozliwosc calosci.. tylko nie wiem czy jest sens...
i ktoredy idzie kabel od zapalniczki tej tylnej w podlokietniku?? i ile jego uwalic?? |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 15:01
|
|
|
| do zapalniczki idzie pod podłokietnikiem więc sobie weź ile chcesz. a reszta to weź całość z drzwi od słupka. |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 15:05
|
|
|
| nie lepiej wziac cale fure? |
|
|
|
 |
xman17 [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 15:07
|
|
|
ale mi sie nie oplaca... nie ma motora juz, skrzyni, zawiechy, czesci paru juz nie ma, srodek w skorze jest, decha chyba. wiem ze srodek chyba prawie caly zostal... a mi sie nie oplaca bo gosciu bedzie chcial pewnie kolo tysiaka za nia... wiec wiesz... pomozcie mi tylko bo ja za okolo godzine bede wyjezdzal do niego... i chce wiedziec co mam i jak wyjąć bardzo was prosze... bo nie chce nic zepsuc... |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 15:08
|
|
|
| jaka ta skóra ? i w jakim stanie ? |
|
|
|
 |
xman17 [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 15:11
|
|
|
| to byla srebrna habeta, skora nie wiem ale jak bede dzisiaj to sie dowiem. mi do sierry nie podejdzie chyba a mimo to ja bede mial siedzonka z zaglowkami od sierry... wiec wiesz... |
|
|
|
 |
boro_10in1 [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 15:43
|
|
|
| W przejściówce mam podłokietnik od MKI i nie jest przykręcany z boku,tylko w schowku i pod popielniczką.Wiem,bo w przejsciówce jest przykrecany po bokach,a tamten żeby przykręcić to musiałem dorobić takie listwy plastikowe po bokach,wywiercić w nich otwory i dopiero przykręcić. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |9 Mar 2007|, 2007 15:47
|
|
|
| boro_10in1 napisał/a: | | W przejściówce mam podłokietnik od MKI i nie jest przykręcany z boku | bo pewnie już ktoś odkręcił - fabrycznie jest również przykręcony z boku. |
|
|
|
 |
droidboo [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Kwi 2007|, 2007 23:15
|
|
|
Witam,
Kupiłem sobie podłokietnik właśnie ten, który miał xman17, ale wyszedł mi problem. Nie popatrzyłem dokładnie i okazało się, że nie pasuje mi za bardzo, w moim scorpio (buda z 85r) ta cała część, gdzie jest radio i zapalniczka wygląda inaczej, mianowicie dół schodzi ku przodowi samochodu i się zagłębia, a za mieszkiem zmiany biegów jest jeszcze taka półeczka. Podłokietnik, który kupiłem jest za krótki i trochę inaczej mocowany. Da się wymienić cały pas (ten z radiem) od drzwi do drzwi? Chodzi mi o to, czy w ogóle to da się zamocować, bo nie orientuję się, czy mocowanie w mojej scorupie mocowanie od tego pasa jest inne niż w scorupach z seryjnym podłokietnikiem. Jutro moze zrobie zdjęcie, to zapodam tutaj. |
|
|
|
 |
xman17 [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Kwi 2007|, 2007 00:57
|
|
|
hmm to mi sie dziwne wydaje.... bo to bylo ze skorupy 89 wyciagane wiec problemow nie powinno byc... ale jak cos to sie wykombinuje cos... no problem pozdr |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Kwi 2007|, 2007 08:25
|
|
|
| nascie razy pisane ze wersje z podlokietnikiem maja inna konsole srodkowa. ponoc jako komplet sie da zamontowac i pasuje. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |