$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - znowu to samo
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
znowu to samo
Autor Wiadomość
tomicobra
[Usunięty]

Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 16:44   znowu to samo

Wiec calkiem niedawno zaczela fura szarpac tak przy ruszaniu. Jezdzilem sobie tak zaczely falowac obroty i gasnac ( no to jestem w domu KROKOWIEC) czekalem na krokowca i kolejny obiaw , lanie paliwa, niemilosiernie leje strumieniem , normalnie paliwo znikalo momentalnie. Smierdzialo tez sama benia bo kolektor taki "mniej caly" :D
Doszedl krokowiec zamiennik nowy,zostal zalozony i wszystko ok elegancja francja.
Minelo troche czasu , gdzies z 3 tygodnie i dzisiaj zonk !! Znowu pojawilo sie to szarpanko po chwili zaczelo lac paliwo gasnac prychac i DUPA BLADA...

Wiec moje pytania sa takie , czy to znowu krokowiec ? tego nowego szlag trafil?
Czy cos moze byc odpowiedzialne za siadanie krokowca?
Wogole jakies pomysly ?
ktos pisal kiedys jak mozna sprawdzic czy krokwoiec dziala cos dmuchac cos przytrzymac czy cos??
Ostatnio zmieniony przez tomicobra |4 Sty 2007|, 2007 16:46, w całości zmieniany 1 raz  

Adam_2000 

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 17:46   

Cytat:
Wiec moje pytania sa takie , czy to znowu krokowiec ? tego nowego szlag trafil?

Chyba padła Ci ceweczka WN :)

tomicobra
[Usunięty]

Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 18:02   

No ale jakby cewka padla to po dodaniu gazu i np trzymaniu rownych obrotow by dobrze chodzil? Predzej bym obstawial na krokowca lub lewe powietrze

olcha20
[Usunięty]

Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 18:11   

Jak ci szarpie weź, poruszaj wiązką kabli z lewej strony silnika i zobacz reakcje - miałem podobnie - opisywałem to juz pare razy -
ale w skrócie - czasem robiły sie zwarcia gdzies w tych okolicach własnie przy kablach co lecą do krokówki - czysciłęm jak głupi co tydzień - a zawsze ruszyłem po prostu gdzieś kablami - jak wpiąłem go do kompa i sie ruszyło tą wiązke to kupe błeów pokazywał i szalał.
Mechanicy powymieniali kable i jest git. - Objawy miałem takie jak ty.

tomicobra
[Usunięty]

Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 18:35   

no to moze byc dobry trop , jutro do garazu i trzeba szukac wiatru w polu :D bo bylem dzisiaj w aso i mowie czy jakiegos mechanika moga tu zarzucic albo na kompa wjechac , no to prosze isc do tej 2 pani . wkoncu po zwiedzeniu calego aso trafilem do kolesia ktory mi powiedzial ze za tydzien na 16 kurwa paranoja

1Bodzio 

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 20:37   

Stawiam na wiązkę silnika.

Adam_2000 

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 20:43   

1Bodzio napisał/a:
Stawiam na wiązkę silnika.

No i słusznie :)
Ja już przyjmuję, że KAŻDY ma to zrobione i kombinuje inaczej :))

tomicobra
[Usunięty]

Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 21:09   

Dziekuje za rady ale juz od samego poczatku kazdy pisze cewki itp itd.
Wtedy jak mi nie chodzilo bylo to samo zmienilem kroka i prawie 3 tygodnie bylo dobrze a teraz niby znowu cewki itp . Bede szukal zobaczymy
Silnik chodzi dobrze , tylko gasnie na niskich i leje benie ,

[ Dodano: 2007-01-06, 13:40 ]
Polazlem do garazu , nowy krokowiec jak sie dmuchnie leci z drugiej strony , dopiero jak lekko docisne tego grzybka gumowego jest szczelnie :D Wsadzilem tekture pod krokowca, zeby zatkac, nadal to samo leje beni jak glupi. Odlaczylem czujnik polozenia przepustnicy.
Odpalam i ... jakie moje zdziwnienie jak samochod trzyma 1000rpm spalanie 1,2 litra.
krokowiec jest odlaczony i tps. Wyjechalem i samochod zbiera sie jak nigdy wczesniej i chodzi dobrze... Bede reklamowal krokowca poprawie kable izolacje. Jak przyjdzie nowa krokowka podlacze go i samoadaptacje zrobie juz z wszystkim podlaczonym. Nie wiem co o tym myslec ale im wiecej gowien odlaczonych tym lepiej chodzi.
czy tps padl czy krokwoiec robi tyle zamieszania czy chuj wie co :D Teraz juz rozumiem czemu elektrycy sobie nie potrafia z scorupa radzic, bo trzeba troche myslec przy robieniu :D
Ostatnio zmieniony przez tomicobra |4 Sty 2007|, 2007 21:11, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu