|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
znowu to samo |
| Autor |
Wiadomość |
tomicobra [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 16:44 znowu to samo
|
|
|
Wiec calkiem niedawno zaczela fura szarpac tak przy ruszaniu. Jezdzilem sobie tak zaczely falowac obroty i gasnac ( no to jestem w domu KROKOWIEC) czekalem na krokowca i kolejny obiaw , lanie paliwa, niemilosiernie leje strumieniem , normalnie paliwo znikalo momentalnie. Smierdzialo tez sama benia bo kolektor taki "mniej caly"
Doszedl krokowiec zamiennik nowy,zostal zalozony i wszystko ok elegancja francja.
Minelo troche czasu , gdzies z 3 tygodnie i dzisiaj zonk !! Znowu pojawilo sie to szarpanko po chwili zaczelo lac paliwo gasnac prychac i DUPA BLADA...
Wiec moje pytania sa takie , czy to znowu krokowiec ? tego nowego szlag trafil?
Czy cos moze byc odpowiedzialne za siadanie krokowca?
Wogole jakies pomysly ?
ktos pisal kiedys jak mozna sprawdzic czy krokwoiec dziala cos dmuchac cos przytrzymac czy cos?? |
| Ostatnio zmieniony przez tomicobra |4 Sty 2007|, 2007 16:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 17:46
|
|
|
| Cytat: | | Wiec moje pytania sa takie , czy to znowu krokowiec ? tego nowego szlag trafil? |
Chyba padła Ci ceweczka WN |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
tomicobra [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 18:02
|
|
|
| No ale jakby cewka padla to po dodaniu gazu i np trzymaniu rownych obrotow by dobrze chodzil? Predzej bym obstawial na krokowca lub lewe powietrze |
|
|
|
 |
olcha20 [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 18:11
|
|
|
Jak ci szarpie weź, poruszaj wiązką kabli z lewej strony silnika i zobacz reakcje - miałem podobnie - opisywałem to juz pare razy -
ale w skrócie - czasem robiły sie zwarcia gdzies w tych okolicach własnie przy kablach co lecą do krokówki - czysciłęm jak głupi co tydzień - a zawsze ruszyłem po prostu gdzieś kablami - jak wpiąłem go do kompa i sie ruszyło tą wiązke to kupe błeów pokazywał i szalał.
Mechanicy powymieniali kable i jest git. - Objawy miałem takie jak ty. |
|
|
|
 |
tomicobra [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 18:35
|
|
|
no to moze byc dobry trop , jutro do garazu i trzeba szukac wiatru w polu bo bylem dzisiaj w aso i mowie czy jakiegos mechanika moga tu zarzucic albo na kompa wjechac , no to prosze isc do tej 2 pani . wkoncu po zwiedzeniu calego aso trafilem do kolesia ktory mi powiedzial ze za tydzien na 16 kurwa paranoja |
|
|
|
 |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 20:37
|
|
|
| Stawiam na wiązkę silnika. |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 20:43
|
|
|
| 1Bodzio napisał/a: | | Stawiam na wiązkę silnika. |
No i słusznie
Ja już przyjmuję, że KAŻDY ma to zrobione i kombinuje inaczej |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
tomicobra [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 21:09
|
|
|
Dziekuje za rady ale juz od samego poczatku kazdy pisze cewki itp itd.
Wtedy jak mi nie chodzilo bylo to samo zmienilem kroka i prawie 3 tygodnie bylo dobrze a teraz niby znowu cewki itp . Bede szukal zobaczymy
Silnik chodzi dobrze , tylko gasnie na niskich i leje benie ,
[ Dodano: 2007-01-06, 13:40 ]
Polazlem do garazu , nowy krokowiec jak sie dmuchnie leci z drugiej strony , dopiero jak lekko docisne tego grzybka gumowego jest szczelnie Wsadzilem tekture pod krokowca, zeby zatkac, nadal to samo leje beni jak glupi. Odlaczylem czujnik polozenia przepustnicy.
Odpalam i ... jakie moje zdziwnienie jak samochod trzyma 1000rpm spalanie 1,2 litra.
krokowiec jest odlaczony i tps. Wyjechalem i samochod zbiera sie jak nigdy wczesniej i chodzi dobrze... Bede reklamowal krokowca poprawie kable izolacje. Jak przyjdzie nowa krokowka podlacze go i samoadaptacje zrobie juz z wszystkim podlaczonym. Nie wiem co o tym myslec ale im wiecej gowien odlaczonych tym lepiej chodzi.
czy tps padl czy krokwoiec robi tyle zamieszania czy chuj wie co Teraz juz rozumiem czemu elektrycy sobie nie potrafia z scorupa radzic, bo trzeba troche myslec przy robieniu |
| Ostatnio zmieniony przez tomicobra |4 Sty 2007|, 2007 21:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |