|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Moge kupic za 300zl skrzynie na czesci ... |
| Autor |
Wiadomość |
Seba [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Paź 2006|, 2006 19:50 Moge kupic za 300zl skrzynie na czesci ...
|
|
|
| od wieloryba 2,3 - czy podejda czesci do cossiego?? - tzn nie mam 4 biegu i tylko chodzi mi o to. Tamta skrzynia ma problemy ze wstecznym,do przodu jezdzi podobno bez zarzutu. |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Paź 2006|, 2006 05:29
|
|
|
Witam! Podobno "klamoty" sa te same. Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |18 Paź 2006|, 2006 14:27
|
|
|
| nie, klamoty sa wlasnie inne, inne sa kosze i ilosci tarczek, inne pręłozenie na wale wyjsciowym dla wskazan prędkosciomierza. z 2 takich skrzyn 1 sie nie złorzy |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
fiebik

Auto: citroen C5 '05 2.2 hdi asb kombi
Pomógł: 14 razy Wiek: 56 Dołączył: 16 Paź 2005 Skąd: Iława Warm-Maz
|
Wysłany: |19 Paź 2006|, 2006 13:58
|
|
|
| Seba350 napisał/a: | | od wieloryba 2,3 - czy podejda czesci do cossiego?? - tzn nie mam 4 biegu i tylko chodzi mi o to. | Trzebaby na pocztatek ustalić u ciebie przyczynę, dlaczego nie masz 4 biegu, z tym, że to niejest łatwe (ja już od dwóch miesięcy walczę z tym problemem )
Rafał A.(antek), ma rację, przekładka całej skrzyni byłaby możliwa, ale same skrzynie różnią się trochę, chociaż faktem jest, że dużo elementów jest takich samych lub też pasują i dadzą się przłożyć, np konwerter, pompa oleju, jak również cała płyta sterująca koniecznie łacznie z wewnętrzną elektryczną wiązką.
moim skromnym jednak zdaniem nie zalecał bym mieszania części od tych skrzyń, a przekładka całej skrzni od 2.3 do auta z cossim może skończyć się drastycznym skróceniem jej żywotności (chociaż to może jeszcze zależeć od tego jak jeździ kierowca ). |
_________________ `93 2.9 V6 12V asb nolpg
citroen C5 `05 2.2 hdi asb kombi - żony
z powodów technicznych nie używam wielkich liter za co z góry przepraszam |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |19 Paź 2006|, 2006 14:25
|
|
|
konwerter jest inny , choc pasuje, płyta tak samo jest inna choc pasuje itd |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |