|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Schemat radia 2007 |
| Autor |
Wiadomość |
Szuler [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Lip 2006|, 2006 21:41 Schemat radia 2007
|
|
|
Mam taki problem: chcę podłączyć dodatkowy wzmacniacz do decka 2007 żeby tuba w bagażniku robiła bum-bum . No ale wiadomo, że deck 2007 nie ma wyjść chincz. Próbowałem podłączyć dodatkowy wzmacniacz po wysokich bezpośrednio z tylnich głośników. Efekt był wyjątkowo marny, buczenie i bardzo słaby sygnał poszedł na ten dodatkowy wzmaniacz... No więc chciałem go podłączyć tak jak się powinno czyli po niskich.
Tak sobie kombinuję, skoro to jest deck i sygnał dochodzi do wzmaniacza oryginalnego (i dopiero z niego sygnał na głośniki) to chyba do tego wzmaniacza sygnał idzie po niskich? Na szerokiej wtyczce z tyłu radia idzie 8 kabli, czyli jakby 4 głośniki + i -. Dobrze kombinuje? Wpiąłbym się w te kable, z drugiej strony chinch w wzmiacniacz, pod to tuba i powinno grać porządnie.. Tylko nie mam pojęcia ktory kabel od którego głośnika i czy w ogóle to jest to?? Bo te kable mają rózną grubość i to mnie zmyliło... A może sygnał do wzmiacniacza idzie zupełnie inaczej?
Jeśli źle kombinuje to podpowiedzcie mi jak wyciągnąć dobrej jakości sygnał po niskich z decka Ford 2007, żebym mógł podłączyć dodatkowy wzmiacniacz - a do niego już głośnik basowy bądź kolejne głośniki...
Z góry dzięki za pomoc, szukałem na forum i w necie ale jakoś nie mogłem znaleść schematu tego radia...
PS. Edit, chodziło mi o 2007, nie 2006 - zmieniłem tytuł posta i treść.
Pozdrawiam
Szuler |
| Ostatnio zmieniony przez Szuler |28 Lip 2006|, 2006 15:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Lip 2006|, 2006 21:48
|
|
|
| Tutaj popatrz, jest tam opis wyjsc tego radia. |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |27 Lip 2006|, 2006 21:58
|
|
|
I na Zeusa gromowładnego nie pisz, że podłączasz "po niskiej",czy "po wysokiej", bo juz miałem pytać jakim cudem chcesz sub-a zasilic z wysokiej
Dla każdego elektronika te terminy kojarzą się z częstotliwością, a Tobie chodzi o pozim sygnału - niskonapięciowy (np. 1V) albo wysokonapięciowy (np. głośniki). |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
Szuler [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Lip 2006|, 2006 07:30
|
|
|
Dzięki za odpowiedź wszytkim.
Adamie - to był skrót myślowy . A suba mogę zasilać z "wysokiej" bo wzmiacniacz który mam, ma takie wejścia, podłacza się pod niego kable głośnikowe i już sygnał doprowadzony, jakość oczywiście gorsza...
Pozdrawiam
Szuler |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |