$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Montaż gazu 2.3 wieloryb
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Montaż gazu 2.3 wieloryb
Autor Wiadomość
zbyszek 
WKZ U 802

Auto: '96, 2.9 24V, ASB LPG
Wysłany: |15 Sie 2005|, 2005 22:19   

To i ja dopiszę swoje odczucia z posiadania instalacji II generacji. Instalacja OMVL zero strzałów, skrzynia pracuje bez szarpnięć w górę i w dół. Żadego świecenia O/D, chyba że przycisnę ten dziwny zielony przycisk :roll: . Ostatnio byłem w Chorwacji samochód załadowany full (plus box) spisywał się znakomicie. Średnie spalanie po górach i autostradach w całym wyjeździe wyszło 12l/100. W mieście pali ok 16.
Mam już drugiego cossiego zagazowanego II generacją i na żadnego nie narzekałem.

Dochodzenie odszkodowań

Misiek
[Usunięty]

Wysłany: |31 Sie 2005|, 2005 12:27   Tania sekwencja

stuff napisał/a:
Witam,
jeżeli nie chcesz mieć problemów i ryzyka strzału to sekwencja.
W Szczecinie zamontujesz już za 3800 zł.
znam bardzo dobrego gaz majstra, który zakłada sekwencję za ok. 3300PLN, działa pod Kielcami. Mnie osobiście zakładał gaz do BMW -rewelacja,żadnych problemów (zima nie zima).

WTOM
[Usunięty]

Wysłany: |4 Wrz 2005|, 2005 13:20   

wszystko zależy od poprawnie zamontowanej instalacji. wcześniej miałem scierkę 2.0i DOHC ze zwykłą instalacją, zrobiłem ponad 300tys i nigdy mi nie strzelił, świece (zwykłe motorcrafty) zmieniałem co 30-40tys filtr co 20tyś i chodziła jak ta lala.
teraz w wielorybku mam też zwykłą podciśnieniową (fakt że szmaciarzy gaziarzy zgnębiłem żeby założyli jak należy) i chodzi bez zarzutu, nie strzela, pali w mieście ok 12.5-13l, biegi zmienia dobrze, automat nie głupieje.
ludzie zakładają bez sprzawdzenia cewek, kabli WN ,dossań a później się dziwią że mają przeboje!

Maryba
[Usunięty]

Wysłany: |7 Maj 2006|, 2006 21:43   

czy ktoś coś nowego może napisać o gazie odpowiednim dla 2,3 - konretne modele , producent, cena?

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |7 Maj 2006|, 2006 23:14   

sekwencja, BRC, LANDI etc, cena ok 3000zł
http://tinyurl.com/qhaqjsk

Maryba
[Usunięty]

Wysłany: |14 Maj 2006|, 2006 22:36   

a co powiedz na listę MATRIX ?

marcin_o1
[Usunięty]

Wysłany: |16 Maj 2006|, 2006 16:05   

Witajcie

Ja tez coś skrobne. Mam od miesiąca 2.9 V6 24V cosworth '96 + ASB A4LD ( tak wynika z VIN ) instalacja II generacja na meszalniku O.M.V.L. R90e + komputer ( sterownk AEB 175 Leonardo) - w zasadzie nie ma większych problemów z ta instalacją, strzały wynikały z tego że nie były wymienione kable WN i świece oraz filtry przez poprzedniego własciciela ( w aucie zaistalowano instalację w Holandii ) i przez to dolot poietrza się rozwalił tzn. pękł ale pospawałem i jest ok, może kupię drugi na allegro razem z przepustnica - koszt jakieś 150 zł.
Co do przyspieszenia to jak dla mnie jest ok. nawet jak jest spadek mocy - a zapewne jakiś niewielki jest to przy 207 KM jet niewiele odczuwalny, no może przy młych prędkościach ale to nie jest auto do super sportowej jazdy i butowia na światłach - no chyba że ktoś nie dba o automat, na tomiast na wyzszch obotach jest ok. , ja jechałem na trasie W-wa Lublin na prostej ok. 215km/h i wcale nie trzeba było go prosić o taką prędkość i długo na nią czekać - niestety prosta się kończyła i nie chciałem dalej cisnąć a jeszcze niałem spory zapas pod nogą.

Na trasie przy jeździe z 5-oma osobami i bagażem oraz prędkości od 60 - 140 z wyprzedzaniem i takie tam spalił ok. 13 litrów Lpg , więc wynik chyba zadawalająy.

Można go pewnie podkręcić ale jak to zrobie u siebie na mieszalniku to sie zalewa i właśnie nie wiem dla czego?

Proszę o wszelkiego typu informacje i własne doznania i metody - gdyż mam auto jak pisałem wczesniej od miesiąca i jeszcze wszystkiego nie wiem a bęzie to dla mnie cenne źródło informacji. :706:

Dzięki i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez marcin_o1 |16 Maj 2006|, 2006 22:19, w całości zmieniany 2 razy  

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |17 Maj 2006|, 2006 12:35   

niestety w cossim nie naskaczesz z instalką II gen. ciesz się, że nie strzela i jeździ jak jeździ i nieźle spala.

Odpowiedz do tematu