|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
nivomat czy nie |
| Autor |
Wiadomość |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Lut 2008|, 2008 18:59
|
|
|
| saper01 napisał/a: | | A czy dzialaja? |
Jeśli nie działają, to dolna część zderzaka szybko sie zużywa od bliskiego kontaktu z asfaltem. |
|
|
|
 |
Igi [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Lut 2008|, 2008 23:02
|
|
|
| Też mam nivo i reg świateł |
|
|
|
 |
sebastianwilk [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Mar 2008|, 2008 19:06
|
|
|
| sam jestem ciekawcz czy moje Nivomaty działają poprawnie?Saper01 piszesz ze tuleje amorów masz do wymiany,mam ten sam problem czy duzo jest z tym roboty, bo z rysunku firmy tedgum wygląda to ze 2 śruby odkręca sie i wymienia bez problemów tak mi sie wydaje czy ktoś to juz wymieniał ???da się zrobić to w garażu za pomocą młotka?(tak apropo cena 1szt. 83zl) |
|
|
|
 |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |7 Mar 2008|, 2008 20:15
|
|
|
| sebastianwilk napisał/a: | | czy ktoś to juz wymieniał ???da się zrobić to w garażu za pomocą młotka?( | Wymieniać- wymienialem jedną. Za pomocą młotka tego sie nie zrobi. Tuleja metalowo-gumowa jest wciśnieta w amortyzator dość mocno, a do tego stara jest już dobrze przyrdzewiała do amorka. Wyściem jest wydłubanie poprzeczki z dwoma otworami, wydłubanie gumy , przecięcie piłką do metalu cześci metalowej, tej co siedzi w amorku, a nastepnie dopiero wybicie reszty z amora. Nową tuleję po nasmarowaniu dobrze mydłem, można wcisnąć imadłem maszynowym. Młotkiem raczej będzie trudno. |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
do cent [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Mar 2008|, 2008 18:26
|
|
|
sprawdz srednice tych tulei co z tedgumu Ci przyjda bo mi przyszly 1mm za grube i najpierw probowalem je na sile wsadzic a pozniej nie dalo wyjac i przetoczyc bo stanela w polowie drogi |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |