|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
BLOS vs ASB |
| Autor |
Wiadomość |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 13:08
|
|
|
| od kogo takei ciekawostki masz ? generalnei BLOS jest formą gaźnika i dla totalnie optymalnego działania powinien być strojony na hamowni ( niewykluczone że szlifowanie slita jest kniecznością ) kwestia co kto chce uzyskać. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
KubusWariat

Auto: Scorpio Cossi, '93, srebrna hbta :D
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 08 Gru 2005 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 13:34
|
|
|
od kolegi, który w jego sierrce dohc w warsztacie założył tylko I gen. a później przechodził przez II, blosa, skończywszy na sekwencji...
jego zdaniem, aby blos był dobrze ustawiony, konieczne są pomiary składu na każdych obrotach i ewentualnie rozwiercanie gwizdka...
Struna, nie czułeś w Twoim BOA, jakiejś znacznej utraty mocy przez BLOSA??? |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 13:43
|
|
|
| owszem czylem jak się coś spieprzyło, na początku chulał pięknie, zdaje się parownik walnął. Poza tym ja się nie łudzę, że nawet na sekwencji będzie tak samo jak na pb - nigdy nie będzie, dopiero LPI coś może pokazać, sekwencja tylko zmniejsza tą dziurę ale i tak ona pozostaje - fizyka jest nieubłagana. |
|
|
|
 |
KubusWariat

|
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 13:56
|
|
|
LPI to wtrysk w fazie ciekłej???
Jak liczyłem...w najgorszym scenariuszu przy jeździe wyłącznie w trasach, na 10kkm zostaje w mojej kieszeni 2600 zeta (nieuwzględniając częstszych wymian świec, PWN) aaa już mam coś nie tak, bo gubi zapłon i trochę pyka z tłumika... na początek zmienię w weekend świece (jakieś min 5kkm z padniętym siłownikiem podciśnienia A4LD, więc świece pewnie już czarne dawno...) ciekawe czy PWN będą OK, aaaa co powiecie na PWN firmy BERU??? |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 14:01
|
|
|
| kubaziel napisał/a: | | LPI to wtrysk w fazie ciekłej??? | tak, instalka V generacji. | kubaziel napisał/a: | | (nieuwzględniając częstszych wymian świec, PWN) | a to niby czemu ? | kubaziel napisał/a: | | trochę pyka z tłumika | ups, powodzenia, wydzior do kosa kosztuje niecałe 900 zeta, podróby nie występują. | kubaziel napisał/a: | | aaaa co powiecie na PWN firmy BERU??? | ja NGK wsadziłem i jest ok. Jak chcesz to CI moge taniutko Janmory nowe odsprzedać
[ Dodano: 2007-12-05, 14:03 ]
wogóle to w końcu zakłądasz gaz czy nie ? bo podchodzisz do wszystkiego jak do jeża, niby coś zamówiłeś a teraz o blosa pytasz, gdzie tu jakiś sens ? |
|
|
|
 |
KubusWariat

|
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 14:12
|
|
|
Struna... ale tłumik cały jest raczej nowy,aaaa pyka bo nie ma pełnego spalania w cylindrach (przez słabą iskrę) i dopala benzynę właśnie w układzie wydechowym
[ Dodano: 2007-12-05, 14:24 ]
ooo Janmorach tu na forum słyszałem, że na nich nie chodzi... Odesłałem spowrotem STAGA, valteki i emmegas, bo jednak montował będę tu w okolicach Wawy (aaa nie osobno części, montaż u kumpla i później zachód z papierkami w warsztacie LPG...) STAG300 będzie na pewno, wtryski magic-i. Aaaaa pytam jeszcze o blosa, bo w domu leży włącznie z OMVLką i może bym się jednak zdecydował na niego, ale najpierw musiałbym zobaczyć taką opcję w innym krokodylu cossi...
Struna, gdzie teraz jeździ Twój były krokodyl??? |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 16:00
|
|
|
| kubaziel napisał/a: | | Struna, gdzie teraz jeździ Twój były krokodyl??? | tuż obok mnie
[ Dodano: 2007-12-05, 16:00 ]
| kubaziel napisał/a: | | Aaaaa pytam jeszcze o blosa, bo w domu leży włącznie z OMVLką | jak bym miał luzem to bym chyba wpakował. |
|
|
|
 |
KubusWariat

|
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 16:09
|
|
|
wszystko przez to, że taki pedant ze mnie, jeśli mowa o moim aucie... Widzisz, aby się zdecydować na BLOSa, musiałbym najpierw zobaczyć i posłuchać pracy BOA na BLOSie...
Właśnie, Struna można by odwiedzić Was w najbliższą sobotę??? |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 16:14
|
|
|
| kubaziel napisał/a: | | Właśnie, Struna można by odwiedzić Was w najbliższą sobotę??? |
dopiero chciał mojego osłuchać i tez w sobote |
|
|
|
 |
KubusWariat

|
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 16:20
|
|
|
| niom, zgoda Stefan... widać jaki przez cossiego zakręcony jestem... |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 16:26
|
|
|
| tylko pamiętaj ja mam bob'a , ja na twoim miejscu dal bym blosa i byłoby git, coss ma wystarczający zapas mocy ewentualnie na straty, a po drugie gdzie wykorzystasz jego plena moc, jak już to bardzo sporadycznie na autostradzie |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 16:53
|
|
|
| kubaziel napisał/a: | | Właśnie, Struna można by odwiedzić Was w najbliższą sobotę??? | ale ja tego kosa juz nie mam, Lampisław ma, a mieszka niedaleko
[ Dodano: 2007-12-05, 16:54 ]
| Stefen napisał/a: | | coss ma wystarczający zapas mocy ewentualnie na straty | w BOA to zupełnie inaczej działa niż w BOB, tam jest szpera i inny rozkład momentu. |
| Ostatnio zmieniony przez Struna |5 Gru 2007|, 2007 16:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 17:21
|
|
|
zawsze chciałem sie przejechać BOA, może będę miał okazje |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 17:23
|
|
|
| Stefen napisał/a: | | zawsze chciałem sie przejechać BOA | poezja wogóle fajny silniczek, choć ma równie popieprzony obieg wody jak BOB. Ale poza tym to jakby łatwiejszy w obsłudze no i słowo grzechotnik na niego nei działa czasem żałuję, że go sprzedałem i że kupiłem oczata. |
| Ostatnio zmieniony przez Struna |5 Gru 2007|, 2007 17:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 17:32
|
|
|
nom fajny był widziałem go na żywo w Sulejowie |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |