$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - po remoncie skrzynki bezpiecznikow ... wysiadam :(
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
po remoncie skrzynki bezpiecznikow ... wysiadam :(
Autor Wiadomość
JODŁA
[Usunięty]

Wysłany: |28 Lut 2006|, 2006 16:19   

Witam wszystkich.
Pozwolicie ,że podzielę się kilkoma spostrzeżeniami dotyczącymi "czarnej skrzynki"
W minioną sobotę dobrałem się do tego ustrojstwa, gdyż palił się bezpiecznik dmuchawy lecz nie działały migacze! , komputer oszalał, dziwne odgłosy dochodziły w chwili uruchomienia silnika, tempomat przestał działać, światła cofania, samodzielnie drgały wycieraczki, radio nie chciało przestać grać. Rozebrałem jedną i drugą i... oczom mym ukazał się widok czerwonej miedzi i złotego mosiądzu. :690: Spakowałem wszystko do kupy ale problemy się nie skończyły.Okazało się ale już u elektryka że przysmażył się przewód prądowy akumulatora i automatu oraz wiązka biegnąca do tyłu samochodu.Padły przekaźniki i jeszcze parę części :712:
Wniosek sprawdzajcie mocowanie przewodów prądowych zwłaszcza tych pod samochodem!!!

PS Dziękuję wszystkim,którzy podpowiedzieli mi w temacie skrzynki ,szczególnie Wąskiemu.
PS Elektryk mi radził by stosować smary na bazie silikonu a nie wazelinkę,która jest mniej stabilna chemicznie :702:
PS Polecam złamać na pół klucz oczkowy 8/10 i takim malutkim rwać czwartą nakrętkę :693:
Pozdrawiam Jodła.

Adam_2000 

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
Wysłany: |28 Lut 2006|, 2006 16:31   

JODŁA napisał/a:
Elektryk mi radził by stosować smary na bazie silikonu

No właśnie... ja swoją czymś takimm nakarmiłem (zielone toto było ) :)

Odpowiedz do tematu