|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Przełożenie instalacji |
| Autor |
Wiadomość |
BC_Leszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Lut 2006|, 2006 15:36 Przełożenie instalacji
|
|
|
Czy w myśl obecnych przepisów można legalnie przełożyć instalację gazową z jednego samochodu do drugiego?
Przymierzam się ostro do wieloryba z 2.9 12V EFI i zastanawiam się czy są szanse na przełożenie sekwencji z mojego coswortha do nowego nabytku?
PS: Ile teraz normalnie kosztuje przyzwoite zagazowanie 2.9 12V ??? |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Lut 2006|, 2006 15:55
|
|
|
| BC_Leszcz napisał/a: | | Czy w myśl obecnych przepisów można legalnie przełożyć instalację gazową z jednego samochodu do drugiego? |
od 1.112005 jest to absolutnie nielegalne.
| BC_Leszcz napisał/a: | | są szanse na przełożenie sekwencji z mojego coswortha do nowego nabytku? |
pewnie, legalizacja kwestią "nabycia" homologacji... tania sprawa generalnie. na allegro np |
|
|
|
 |
BC_Leszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Lut 2006|, 2006 17:00
|
|
|
No tak, znalazłem nawet na allegro taką ofertę. Instalkę na pewno mi przełożą, najwyżej nie dadzą papierów ...
Po dwóch latach mój VSI Prince to wciąż topowa instalacja i więc pewnie lepsza taka dwuletnia niż jakaś inna nie-sekwencja. Wszystkie węże wymieni się na nowe, parownik do sprawdzenia, wtryski jak nowe (ponoć mają chodzić 200-400tys), butlę można kupić nową bo tania a elektronika przecież się nie zestarzała
Pozostaje jeszcze pytanie ile kosztuje zwykła instalacja ? |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Lut 2006|, 2006 17:07
|
|
|
dobra instalka na mieszalnikach to zapewne jakies 2500zł do tego od razu 2xBLOS i za 3 kola z gorka masz mocarza |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lut 2006|, 2006 11:25
|
|
|
| Matth napisał/a: | dobra instalka na mieszalnikach to zapewne jakies 2500zł do tego od razu 2xBLOS i za 3 kola z gorka masz mocarza |
no ja lubie blosy ale gdzie blos a gdzie sekwencja prinsa:) maja cos takiego nie brałbym sie za blosy. zamotnowac wszytsko jak jest a homologacje nabyc tylko do rejestracji tego i tak nikt nigdzie potem nie sprawdza.Niestety zyjemyw tkim kraju ze nawet zalozenie uzywanych wycieraczek jest nielegalne:D i to nie jest zart niestety |
|
|
|
 |
Kevin Xy
WSK x3

Auto: '90, 2.9 12V, GHIA, ASB, wreszcie SEDAN
Pomógł: 39 razy Wiek: 49 Dołączył: 17 Sie 2004 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: |9 Lut 2006|, 2006 11:29
|
|
|
| oczywiscie- przekladaj sekwencje a papiery i legalizacja przyjda same- nie baw sie nawet w 2 blosy |
_________________ Kevin Xy
535 015 788
'88 2.0 OHC GL
'90 2.9 12V GHIA ASB
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'96 2.3 16V GHIA ASB SEDAN |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |